FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumunjska potvrdila virus H5N1 na ušću Dunava

BUKUREŠT, 21. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Laboratorijski testoviprovedeni u Velikoj Britaniji potvrdili su da je smrtonosni H5N1 virusptičje gripe pronađen kod kokoši koje su uginule prošli tjedan ujednom selu u dolini Dunava, objavilo je u ponedjeljak ministarstvopoljoprivrede.
BUKUREŠT, 21. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Laboratorijski testovi provedeni u Velikoj Britaniji potvrdili su da je smrtonosni H5N1 virus ptičje gripe pronađen kod kokoši koje su uginule prošli tjedan u jednom selu u dolini Dunava, objavilo je u ponedjeljak ministarstvo poljoprivrede.

Rumunjska je prošli mjesec bila prva zemlja u Europi gdje je otkriven smrtonosni virus H5N1 kod peradi u dva sela na ušću Dunava.

"Što se tiče uzoraka u Caraormanu, laboratorij u Londonu potvrdio je da je riječ o visoko patogenom virusu H5N1", objavilo je ministarstvo na svojoj web stranici.

Rumunjska je 14. studenoga objavila da su novi slučajevi ptičje gripe kod domaće peradi otkriveni u Caraormanu. Selo do kojeg nema cestovnog prilaza, stavljeno je u karantenu i oko 2.000 komada domaće peradi likvidirano je prošli tjedan.

Ministarstvo je dodalo da je virus ptičje gripe izoliran kod pet labudova u zaljevu Mazura u blizini granice s Ukrajinom a i kod još tri divlje ptice u blizini sela Obretinul Mic na oko 10 kilometara sjeverno od Caraormana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙