FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rehn: Reforme pravosuđa i gospodarstva ključni na putu ka EU

TIRANA,11. studenoga 2005.(Hina) - Povjerenik za proširenje Europskeunije Olli Rehn posjetio je u petak Albaniju kako bi ocijenio naporete zemlje za integracije u EU.
TIRANA,11. studenoga 2005.(Hina) - Povjerenik za proširenje Europske unije Olli Rehn posjetio je u petak Albaniju kako bi ocijenio napore te zemlje za integracije u EU.

Rehn je nakon razgovora s njvišim predstavnicima albanske države pozvao službenu Tiranu da pokrene pravne reforme i poboljša uvjete za strana ulaganja u Albaniji, kako bi se ostvario napredak u integraciji zemlje u EU.

U godišnjem izvješču Europske komisije, objavljenom u srijedu, navodi da su pri kraju pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, koje ta zemlja sa EU vodi od 2003. godine.

Rehn je izjavio da je okončanje tih pregovora "početak novog poglavlja u integraciji Albanije u Europsku uniju".

Europski povjerenik je naglasio kako će prva zadaća Albanije biti reforma pravnog sustava, kako bi se efikasno izborila s korupcijom i organiziranim kriminalom, kao i privlačenje stranih investicija, kako bi stvorila uvjete za gospodarski razvoj.

Europska komisija je u izvješću navela da Albanija mora poboljšati slobodu medija, neovisnost pravnog sustava i oblast imovinskih prava.

Albanski premijer Sali Berisha izjavio je nakon razgovora sa Ollijem Rehnom kako će njegova vlada činiti dodatne napore da ne iznevjeri iskazano povjerenje Europske komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙