FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Borbeno na startu

SOLIN, 9. prosinca 2005. (Hina) - U Domu kralja Zvonimira počeo jetradicionalni velemajstorski turnir visoke desete kategorije, kojim ŠK"Mravince Dalmacijacement" obilježava još jednu vrlo uspješnu šahovskugodinu u kojoj je osvojio dvostruku krunu - prvenstvo i kup.
SOLIN, 9. prosinca 2005. (Hina) - U Domu kralja Zvonimira počeo je tradicionalni velemajstorski turnir visoke desete kategorije, kojim ŠK "Mravince Dalmacijacement" obilježava još jednu vrlo uspješnu šahovsku godinu u kojoj je osvojio dvostruku krunu - prvenstvo i kup.

Na turniru sudjeluje 7 velemajstora i 5 međunarodnih majstora, a posebnu mu draž daje nastup dviju velemajstorica - Katarine Kovaljevske i Svetlane Matvejeve. Prvi rejting-favorit je mladi Rus Lugovoj, a najveći suparnici u borbi za pobjednički pokal trebali bi mu biti velemajstori Bojan Kurajica, Emir Dizdarević i Talijan Michele Godena.

U prvome kolu u svim se partijama igralo do posljednjih mogućnosti, a pobjede su izborili samo Riječanin Ognjen Jovanić i Godena. Jovanić je nakon mirne pozicijske igre nadvisio Zagrepčanina Alojzija Jankovića, a Nakon burnog taktičkog okršaja Godena je nadmudrio Splićanina Dražena Čvorovića. Kurajica je bio blizu pobjede nad Lugovojem, a i Dizdarević protiv Kovaljevske. Remijem su završene i partije Matvejeva-Vlado Kovačević i Blažimir Kovačević-Šarić. Trinaesti velemajstorski turnir u Solinu završava u nedjelju 18. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙