FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - Janković ispunio velemajstorsku normu

VUKOVAR, 15. studenog 2005. (Hina) - Iako je iz treće spustio u drugubrzinu, zagrebački velemajstor i izbornik hrvatske šahovskereprezentacije Krunoslav Hulak stigao je nadomak naslovu državnogaprvaka.
VUKOVAR, 15. studenog 2005. (Hina) - Iako je iz treće spustio u drugu brzinu, zagrebački velemajstor i izbornik hrvatske šahovske reprezentacije Krunoslav Hulak stigao je nadomak naslovu državnoga prvaka.

Izbjegavajući i najmanji rizik u devetom je kolu prvenstva Hrvatske mirno remizirao s posljednjim na ljestvici Blažimirom Kovačevićem. Time je održao prednost od pola boda jer ni Davor Rogić, ni Alojzije Janković nisu uspjeli postići više. Alojzije Janković je obranio tešku poziciju protiv Mladena Palca i time ispunio drugu normu za titulu velemajstora. Davor Rogić je poslije maratonske borbe remizirao sa Zdenkom Kožulom, a remijem je završena i partija Dizdar-Šulava. Nakon serije od 8 remija Hrvoje Stević je poražen od Roberta Zelčića, a Mišo Cebalo je odličnom igrom u završnici nadvisio Ognjena Jovanića.

Rezultati 9. kola:

Dizdar-Šulava remi, Zelčić-Stević 1:0, Hulak-Kovačević remi, Jovanić-Cebalo 0:1, Palac-Janković remi i Rogić-Kožul remi.

Poredak na ljestvici dva kola prije kraja:

Hulak 6,5 bodova, Rogić i Janković 6 , Kožul i Šulava 5, Cebalo 4,5 ,Palac, Dizdar, Zelčić i Stević 4, Jovanić 3,5 i Kovačević 1,5 bod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙