FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠAH:ZASLUŽEN TRIJUMF IZBORNIKA KRUNOSLAVA HULAKA

VUKOVAR, 17. studenog 2005. (Hina) - Mirnim remijem u posljednjem kolus velemajstorom Goranom Dizdarom, izbornik hrvatske reprezentacijeKrunoslav Hulak zasluženo je osvojio naslov državnoga prvaka s polaboda prednosti pred olimpijcem Zdenkom Kožulom i novim hrvatskimvelemajstorom Davorom Rogićem.
VUKOVAR, 17. studenog 2005. (Hina) - Mirnim remijem u posljednjem kolu s velemajstorom Goranom Dizdarom, izbornik hrvatske reprezentacije Krunoslav Hulak zasluženo je osvojio naslov državnoga prvaka s pola boda prednosti pred olimpijcem Zdenkom Kožulom i novim hrvatskim velemajstorom Davorom Rogićem.

Naime, Rogić nije uspio ništa napraviti protiv Miše Cebala, čak je spašavao remi, dok je u teškoj taktičkoj borbi Kožul nadvisio Alojzija Jankovića. Tako je Hulak jedini ostao neporažen, a Hrvoje Stević je u posljednjem trenutku postigao počasnu pobjedu svladavši Ognjena Jovanića.

Robert Zelčić je pobjedom nad Nenadom Šulavom stigao na granicu od 50% osvojenih bodova, a bez prave borbe remizirali su Mladen Palac i Blažimir Kovačević. Uz pobjednika sve čestitke zaslužuju i Davor Rogić i Alojzije Janković, koji su ispunili velemajstorsku normu, a mnogo više očekivalo se od branitelja naslova prvaka Mladena Palca, koji je završio tek na diobi osmoga mjesta.

Rezultati posljednjeg, 11. kola:

Zelčić-Šulava 1:0, Hulak-Dizdar remi, Jovanić-Stević 0:1, Rogić-Cebalo remi i Kožul-Janković 1:0.

Konačan poredak:

Hulak 7,5 bodova, Kožul i Rogić 7, Janković 6,5 , Zelčić, Cebalo i Stević 5,5 , Palac, Šulava i Dizdar 5, Jovanić 4 i Kovačević 2,5 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙