FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić primio direktoricu Unesco-ova ureda za kulturu

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Marie Paul Roudil, direktoricaUNESCO-ova Ureda za kulturu sa sjedištem u Veneciji, danas je sministrom kulture Božom Biškupićem razgovarala o očuvanju iupravljanju kulturnom baštinom.
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Marie Paul Roudil, direktorica UNESCO-ova Ureda za kulturu sa sjedištem u Veneciji, danas je s ministrom kulture Božom Biškupićem razgovarala o očuvanju i upravljanju kulturnom baštinom.

Ministar Biškupić je u razgovoru izrazio spremnost za nastavak dobre suradnje s UNESCO-ovim regionalnim uredom u Veneciji te izvijestio Marie Paul Roudil o projektima koje provodi Hrvatska.

Posebno je istaknuo kandidaturu "Čipkarstvo u Hrvatskoj" za popis nematerijalne baštine te najnoviju kandidaturu "Starogradskog polja", prvu nakon 1998., za Listu svjetske baštine.

Razgovarali su i o Drugoj ministarskoj konferenciji o kulturnoj baštini jugoistočne Europe, koja će se održati 25. i 26. studenoga u Veneciji.

Roudil je naglasila kako će se Konferencija temeljiti na produbljivanju suradnje zemalja u regiji u području kulturne baštine. Podsjetila je na važnost kulturnog turizma, u čemu upravo Hrvatsku smatra dobrim primjerom ostalim zemljama.

Hrvatski ministar kulture istaknuo je da je Hrvatska spremna za domaćinstvo Četvrte ministarske konferencije o kulturnoj baštini 2007.

Ured u Veneciji najbliži je UNESCO-ov ured u regiji i ključan je čimbenik za razvoj i provedbu UNESCO-ovih inicijativa u jugoistočnoj Europi.

Veliku pozornost pridaje kulturi, t.j. očuvanju i upravljanju kulturnom baštinom, razvoju ljudskih resursa, ulozi muzeja u procesu pomirbe u regiji, promicanju umjetničkog izričaja i nematerijalne kulturne baštine te razvoju kulturnog turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙