FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chicago: Boeing sletio izvan piste - jedno dijete poginulo

CHICAGO, 9. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Boeing 737 tvrtke SouthwestAirlines sletio je s piste u četvrtak navečer u Chicagu u snježnojoluji te na svojem putu udario u dva automobila, pri čemu je poginuojedan 6-godišnji dječak, objavio je američki ured za civilnozrakoplovstvo (FAA).
CHICAGO, 9. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Boeing 737 tvrtke Southwest Airlines sletio je s piste u četvrtak navečer u Chicagu u snježnoj oluji te na svojem putu udario u dva automobila, pri čemu je poginuo jedan 6-godišnji dječak, objavio je američki ured za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Još je jedanaest osoba u oba automobila ozlijeđeno, dok je 98 putnika i pet članova posade zrakoplova prošlo bez ozlijeda, dodao je FAA.

Boeing 737 tvrtke Southwest sletio je rano navečer u zračnu luku Midway u Chicagu, doputovavši iz Baltimorea, u teškim uvjetima sa zaleđenim i snijegom prekrivenim pistama.

Prednji stajni trap zrakoplova slomljen je pri slijetanju, zbog čega je letjelica otklizila preko dva kilometra piste, probila ogradu zračne luke i dospjela do raskršća gdje se sudarila s najmanje dva vozila. Jedan je automobil prevozio dvije odrasle osobe i troje djece. Od udarca je smrtno stradao 6-godišnji dječak.

Izgrađena u doba kad nije bilo mlaznih zrakoplova, zračna luka Midway u Chicagu, smještena usred nastanjene zone, poznata je po kratkim pistama. Prije 33 godine jedan je zrakoplov United Airlinesa udario u kuću u blizini piste. Tada su u zrakoplovu smrtno stradale 43 osobe, kao i majka i kći u kući.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙