FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački osiguravatelj Allianz planira srezati broj zaposlenih za najviše 11.000

MUENCHEN, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Njemački Allianz, najvećieuropski osiguravatelj, sprema se ukinuti 11.000 radnih mjesta usklopu restrukturiranja poslovanja, piše u petak financijski dnevnilist Financial Times (FT).
MUENCHEN, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Njemački Allianz, najveći europski osiguravatelj, sprema se ukinuti 11.000 radnih mjesta u sklopu restrukturiranja poslovanja, piše u petak financijski dnevni list Financial Times (FT).

Iako je Allianz u četvrtak objavio da je prerano za davanje točnih brojki, izvori u kompaniji su kazali da bi između 7.000 i 8.000 radnih mjesta moglo biti ukinuto u Njemačkoj.

Allianzova bankarska podružnica Dresdner Bank također će smanjiti broj svojih zaposlenika, za nekih 2.000 do 3.000, piše FT, dodajući kako bi i nekoliko tisuća radnih mjesta moglo biti dovedeno u opasnost u njihovim talijanskim podružnicama.

Najveći europski osiguravatelj, s ukupno oko 40.000 zaposlenika, smanjit će broj svojih djelatnika tijekom iduće tri godine, piše taj list i dodaje da u osiguravateljskoj grupi drže da će restrukturiranje stajati oko milijardu eura.

Takve mjere, po pisanju FT-a, dovest će izvršnog direktora Michaela Diekmanna u teške bitke sa sindikatima, a moguće i političarima. To je znak, navodi FT, da su njemačke najveće kompanije spremne poduzeti smanjenje broja zaposlenih unatoč profitabilnosti.

Allianz je u svom izvješću u petak izvijestio o skoku neto dobiti u trećem tromjesečju za 70 posto, na 794 milijuna eura, unatoč nizu prirodnih katastrofa. Snažna izvedba u njegovom poslovanju sa životnim osiguranjima pomogla je nadoknaditi troškove razornih uragana u Sjedinjenim Državama i poplava u Europi. Prihodi su istodobno porasli s prošlogodišnjih 23,1 milijardi eura na 23,8 milijardi.

Ta je osiguravateljska grupa izvijestila i da su njezine zarade u osiguravateljskom poslovanju na glavnim tržištima u Njemačkoj, Francuskoj i Italiji ostvarile dvoznamenkaste stope rasta, te da je njezina bankarska podružnica Dresdner Bank također zabilježila solidne financijske rezultate u trećem tromjesečju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙