FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor: Rasprava o izmjenama zakona o javnom okupljanju

ZAGREB,8. prosinca 2005.(Hina) - Saborski zastupnici SDP-a uvečerašnjem nastavku sjednice, tijekom rasprave o izmjenama Zakona ojavnom okupljanju, prosvjedovali su - lupajući pločicama i rukama poklupama - te time ometali državnog tajnika u MUP-u da sa saborskegovornice replicira zastupnici Ingrid Antičević-Marinović (SDP).
ZAGREB,8. prosinca 2005.(Hina) - Saborski zastupnici SDP-a u večerašnjem nastavku sjednice, tijekom rasprave o izmjenama Zakona o javnom okupljanju, prosvjedovali su - lupajući pločicama i rukama po klupama - te time ometali državnog tajnika u MUP-u da sa saborske govornice replicira zastupnici Ingrid Antičević-Marinović (SDP).

Tijekom rasprave SDP-ova je zastupnica, naime, navevši kako se poziva na riječi predsjednika Sindikata policije, kazala da se policija odlučila ubijati razbojnike, umjesto da ih privodi.

Njena je izjava izazvala niz replika zastupnika HDZ-a, koji su zatražili da se zastupnica Antičević-Marinović ispriča policiji.

"To je sramota. Zastupnica vrijeđa cijelu policiju i hrvatske institucije", rekao je zastupnik HDZ-a Emil Tomljanović.

Predsjedavajući Luka Bebić (HDZ) potom je riječ dao državnom tajniku Buconjiću, koji je Ingrid Antičević-Marinović upitao bi li joj možda bilo drago da su ubijeni policajci koji su štitili zakone i sigurnost građana.

Na to su reagirali zastupnici SDP-a, koji su tražili riječ, dižući pločice s natpisom "povreda poslovnika".

Onemogućavajući zastupniku HDZ-a Buconjića da dalje govori, zastupnici SDP-a uzvikivali su kako članovi Vlade nemaju pravo raspravljati sa zastupnicima. Potom su počeli lupati po klupama.

Na to je intervenirao predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, koji je preuzeo predsjedanje i odmah odredio stanku.

Nakon stanke zastupnica Milanka Opačić je u ime Kluba SDP-a ustvrdila da "Buconjić zastupnicima grubo podmeće da bi bili sretni da je ubijen policajac". Također je rekla kako članovi Vlade "kontinuirano krše saborski Poslovnik" i na to, tvrdi, predsjednički stol ne reagira.

Potpredsjednik Luka Bebić rekao je kako je "kriv jedino za to što nije izrekao opomenu Ingrid Antičević-Marinović i što nije udaljio iz sabornice SDP-ovca Slavka Linića, koji je cijelo vrijeme dobacivao iz klupe i stvarao nered".

Sjednica Hrvatskog sabora nastavljena je pojedinačnom raspravom o izmjenama Zakona o javnom okupljanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙