FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rodna kuća Ivana Pavla II. prodaje se za milijun dolara

VARŠAVA, 8. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Američki Židov, vlasnik rodnekuće pape Ivana Pavla II. u Wadowicama prodaje ju za milijun dolara,piše u četvrtak dnevni list Gazeta Wyborcza.
VARŠAVA, 8. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Američki Židov, vlasnik rodne kuće pape Ivana Pavla II. u Wadowicama prodaje ju za milijun dolara, piše u četvrtak dnevni list Gazeta Wyborcza.

List piše da je krakowska nadbiskupija zainteresirana za kupnju te kuće u kojoj je Karol Wojtyla rođen 18. svibnja 1920. godine i u kojoj je živio prvih 18 godina života prije preseljenja u Krakow.

Također, i poljski Židovi namjeravaju sakupiti novac i kupiti kuću, a zatim ju pokloniti gradu Wadowicama.

"To bi bila lijepa gesta s naše strane kao zahvala tom poborniku pomirenja katolika i Židova", rekao je idejni začetnik, predsjednik židovske zajednice Krakowa Tadeusz Jakubowicz. "Mislim da se ne radi o pretjeranoj cijeni i bojim se da bi kuću mogao kupiti netko zainteresiran i zatim je prodati puno skuplje", dodao je.

Glasnogovornik grada Wadowica Stanislaw Kotarba je rekao da se "sve strane slažu u pogledu potrebe zadržavanja muzeja Ivana Pavla II. u rodnoj kući". Kuća muzej je otvorena 1984. i prima oko 5.000 posjetitelja dnevno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙