FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: stanje na cestama

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Zatvorena je Jadranska magistrala,D8 u mjestu Krilo Jesenice, zbog odrona zemlje i kamenja, izvijestioje Hrvatski autoklub (HAK).
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Zatvorena je Jadranska magistrala, D8 u mjestu Krilo Jesenice, zbog odrona zemlje i kamenja, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Osobna vozila idu obilazno preko Žrnovnice, a kamioni i autobusi na Brnaze-Šestanovac-Dubci.

Na cesti D 25 Gospić-Karlobag vrijedi zabrana kretanja za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom, dok ostali prometuju isključivo sa zimskom opremom.

Magla smanjuje vidljivost : na autocesti A2 Zagreb-Macelj, od Velike Vesi do Zagreba, te od čvora Ravna Gora do tunela Veliki Gložac na A6, Rijeka-Zagreb, na A4 Zagreb-Goričan, dionici Breznički Hum-Zagreb, kao i na području A1 Zagreb-Split, dionici Zagreb-Bosiljevo-Otočac, te na A3 Bregana-Lipovac, dionici Ivanić Grad-Novska.

Na većini cesta kolnici su mokri i skliski, a moguć je nailazak i na poledicu na mostovima i kroz usjeke, pa treba voziti pozornije.

Učestali su odroni zemlje i kamenja u Lici, Gorskome kotaru, te duž Jadranske magistrale (na njoj traje sanacija odrona u mjestu Krilo Jesenice). Odrona ima najviše na širem području Gračaca (u smjeru Knina, Obrovca i Udbine, te na D218 od Dobrosela prema Otriću) ali i u Zagorju, na D206 Pregrada-Hum na Sutli.

Zbog izlijevanja rijeka zatvorene su: D36 Jamnica-Gradec Pokupski, Pokupsko-Šišljević (mjesta Rožin-Breg i Koritinja), LC 34044 Karlovac-Donje Mekušje-Kobilić, ŽC 3231 Glina -Veliki Ogljaj, kod mjesta Šibine. Umjesto zatvorenom ŽC Jerovec-Ivanec (izlila se rijeka Bednja), vozi se ŽC 2084 Kamiža-Jerovec. Zbog izlijevanja Une zatvorena je D47 Dvor-Kuljani-Kostajnica, a obilazan smjer je Divuša-Jovac-Golinja.

Otežano se vozi i po D6 Gvozdansko-Dvor, te kroz mjesto Okić, ali i D42 Ogulin-Oštarije (u mjestu Oštarije - izlijevanje Mrežnice).

Na graničnim prijelazima Macelj, Bregana i Dubrava Križovljanska na ulasku u Hrvatsku za teretna vozila moguća su i duža čekanja (na izlasku iz Slovenije teretna vozila čekaju na Bregani 7 sati, Macelj - 1 sat, D. Križovljanska - 2 sata). Na ostalim graničnim prijelazima nema duljeg zastoja.

Zbog praznika u Austriji, danas do 22 sata i Italiji od 8 do 22 sata, vrijedi zabrana prometa za teretna vozila iznad 7,5 t.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙