FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko-baranjska županija: cilj do svakog mjesta asfaltirana cesta

OSIJEK, 8. studenoga 2005.(Hina) - Na današnjoj sjednici PoglavarstvaOsječko-baranjske županije rečeno je kako je cilj što prijeasfaltirati ceste do svakoga mjesta u Županiji.
OSIJEK, 8. studenoga 2005.(Hina) - Na današnjoj sjednici Poglavarstva Osječko-baranjske županije rečeno je kako je cilj što prije asfaltirati ceste do svakoga mjesta u Županiji.

Osječko-baranjska županija, kao i cijela istočna Hrvatska, prometno su izolirane od ostalih hrvatskih krajeva, a većina cesta je u lošem stanju, što otežava razvoj gospodarstva i sigurnost, rečeno je na sjednici Županijskog poglavarstva.

Upozoreno je da su od ukupno 90 razvrstanih županijskih i 115 lokalnih cesta kolnici 12 županijskih i 69 lokalnih cesta dijelom od tucanika, a neke čak i bez izgrađena kolnika. Zato se, rekao je Danijel Srb, predsjednik Županijske skupštine, mora izvršiti "snažniji pritisak na Hrvatske ceste i ostale državne ustanove da se u istočnoj Hrvatskoj osigura ravnomjeran razvoj prometne mreže".

Dožupan Dinko Burić naglasio je kako je osim cestovne mreže loša željeznička i zračna povezanost, ocijenivši to nedopustivim i "još jednim dokazom zapostavljenosti razvoja Osječko-baranjske županije i istočne Hrvatske".

(Hina) xvs yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙