FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Kod putnika ubijenog u zračnoj luci Miami nije pronađena bomba

WASHINGTON,8. prosinca(Hina) - Putnik, kojega je u srijedu ustrijelioamerički agent sigurnosti na izlaznom koridoru u zračnoj luci Miaminakon što je prijetio da u svojoj prtljazi ima bombu, nije posjedovaonikakav eksploziv, priopćile su američke vlasti.
WASHINGTON,8. prosinca(Hina) - Putnik, kojega je u srijedu ustrijelio američki agent sigurnosti na izlaznom koridoru u zračnoj luci Miami nakon što je prijetio da u svojoj prtljazi ima bombu, nije posjedovao nikakav eksploziv, priopćile su američke vlasti.

Putnik Rigoberto Alpizar, 44-godišnji američki državljanin, ustrijeljen je u koridoru između zrakoplova i terminala nešto prije nego je zrakoplov American Airlinesa trebao poletjeti za Orlando na Floridi.

Kako su rekli svjedoci, on se nakon ukrcavanja u zrakoplov nekontrolirano ponašao trčeći po kabini i govoreći kako ima bombu u naprtnjači koju je nosio.

Nakon što su mu prišli agenti sigurnosti, takozvani "zračni šerifi", sumnjivi putnik pobjegao je iz zrakoplova. Šerifi su ga sustigli, naložili mu da legne na pod koridora, no on nije poslušao i, nakon što je posegnuo rukom u svoju prtljagu, jedan od njih ga je ustrijelio. Putnik je nešto kasnije umro od zadobivenih rana.

Jim Bauer, predstavnik savezne službe zračne sigurnosti kojoj pripadaju "zračni šerifi", rekao je kasnije novinarima kako u Alpizarovoj prtljazi nije pronađen eksploziv te da se ne radi o terorizmu.

On je kazao kako je vjerojatno u pitanju nesretan slučaj, čije razloge vlasti još istražuju.

Svjedoci su ustvrdili da je žena nesretnog putnika pokušavala objasniti da je čovjek duševni bolesnik i da nije uzeo svoj lijek.

Izgred se dogodio nakon što je zrakoplov American Airlinesa na liniji iz kolumbijskog Medellina prema Orlandu sletio na usputnu zračnu luku u Miamiju. Alpizar se ukrcao u zrakoplov nakon što je doletio iz Quita u Ekvadoru.

Služba zračnih šerifa, koji lete na linijama američkih zračnih prijevoznika, priopćila je da je ovo prvi slučaj da je jedan od njih ustrijelio nekog putnika nakon pojačavanja ovog programa poslije terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙