FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubijena dva navijača u Brazilu

ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Dva navijača Fortaleze ubijena suu pucnjavi do koje je došlo kad su se u Rio de Janeiru sukobile dvijenavijače skupine poslije nedjeljne utakmice za prvenstvo Brazilaizmeđu Botafoga i Fortaleze.
ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Dva navijača Fortaleze ubijena su u pucnjavi do koje je došlo kad su se u Rio de Janeiru sukobile dvije navijače skupine poslije nedjeljne utakmice za prvenstvo Brazila između Botafoga i Fortaleze.

Navijač gostujuće momčadi Marcionilio Pinheiro Gomes (28) preminuo je u bolnici u koju je dovezen u besvjesnom stanju nakon što ga je ubojica upucao s dva hica, jednim u glavu, a drugim u želudac.

Policija je u svom izvještaju objavila da je drugi navijač Fortaleze, Fred Paiva da Silva (28), također preminuo u bolnici pogođen mecima navijačke skupine kojoj je i sam pripadao, a koja je pucnjima iz pištolja uzvratila na pucnjavu navijača Botafoga. Policija je poslije tragičnog incidenta uhitila dvije osobe ali još nije otkrila njihov identitet.

Mediji pišu da su dvije navijačke skupine ugovorile posredstvom interneta međusobni okršaj poslije utakmice u gradu Niteroiju koji leži nasuprot zalijeva u kojemu je Rio.

Međutim, navijači Botafoga su odlučili iznenaditi svoje protivnike pa su napali autobus kojim su se oni vozili na mostu koji je na putu 14 km udaljen od Rija u smjeru Niteroija.

Fortaleza je udaljena 2800 km od Rija pa je vožnja navijača od tog grada do Rija trajala od srijede do subote. A imala je tragičan kraj.

U zadnja tri mjeseca ovo je u Brazilu četvrti veliki sukob navijačkih skupina s krvavim posljedicama. U listopadu je poginuo jedan navijač Palmeirasa u sukobu s navijačima Corinthiansa na stanici metroa, a 6. studenoga su navijači Flamenga ubili u tučnjavi jendog simpatizera Botafoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙