FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 6. prosinca 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 6. prosinca 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

LEIPZIG - Međunarodna nogometna federacija (Fifa) objavila je danas jakosne skupine za ždrijeb SP 2006. U prvom bubnju nalaze se nositelji - Argentina, Engleska, Italija, Francuska, Meksiko, Španjolska, Brazil i Njemačka. Hrvatska je bubnju "broj 3", zajedno sa Češkom, Nizozemskom, Poljskom, Portugalom, Švedskom, Švicarskom i Ukrajinom. To znači da nam te reprezentacije ne mogu biti protivnici u natjecanju po skupinama na SP 2006. U drugom bubnju nalaze Australija, Angola, Gana, Obala Bjelokosti, Togo, Tunis, Ekvador i Paragvaj, a u četvrtom Iran, Japan, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Kostarika, Trinidad i Tobago te SAD. Srbija i Crna Gora je najgore prošla. Ona se nalazi u posebnom bubnju, a to znači da će prilikom ždrijeba vjerojatno završiti u skupini gdje će biti Brazil ili Argentina, jer niti u jednoj skupini ne mogu biti tri reprezentacije iz Europe.

ST PETERSBURG - U susretu drugog kola A skupine Svjetskog prvenstva za rukometašice, što se održava u St Petersburgu, reprezentacija Hrvatske je pobijedila Japan 31:30 (11:14).

RIM - Napadač europskog i talijanskog nogometnog doprvaka, Milana Christian Vieri (32) proglašen je najgorim igračem Serie A u 2005. godini. Vieri je proglašen najgorim u izboru slušatelja radio postaje Catersport, koja se nalazi u sastavi medijske kuće RAI. Vieri je osvojio nagradu "Il bidone d'oro" sa 2.992 glasa. Drugo mjesto na ljestvici dobio je vezni igrač Intera Santiago Solari (936), a treće napadač Rome Antonio Cassano (744). Prošle godine nagradu je dobio Nicola Legrottaglie, a za 2003. godinu Brazilac Rivaldo.

BERLIN - Trofej namijenjen pobjednicima svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, krenut će na svjetsku turneju na kojoj će obići 31 grad i 28 zemalja svijeta, nažalost ne i Hrvatsku. Početak turneje je 7. prosinca u Akri u Gani, a kraj je 10. travnja u Milanu. Orginalni Jules Rimet trofej, 1970. godine dobio je Brazil u trajno vlasništvo kao trostruki osvajač, ali su ga imali samo do 1983. godine kada je ukraden i do danas nije pronađen. Godine 1971. predstavljen je novi pehar, nazvan FIFA World Cup. Napravljen od 18 karatnog zlata, visok je 36,8 centimetara, težak šest kilograma. Procijenjen je na 10 milijuna dolara, a pobjednik svakog SP dobija u trajno vlasništvo identičnu, pozlaćenu, repliku, čija izrada košta oko 50.000 dolara.

ANKARA - Trostruki olimpijski pobjednik u dizanju utega, Turčin, Halil Mutlu (32) suspendiran je na dvije godine zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli. Mutlu bio je pozitivan na doping kontroli za vrijeme Europskog prvenstva, koje je održano od 17. do 24. travnja u Sofiji. Mutlu je rođen 1973. godine u Bugarskoj pod imenom Huben Hubenov, a sa 16 godina seli u Tursku i uzima ime Halil Mutlu (Mutlu na turskom znači sreća). Mutlu je tijekom karijere osvojio tri olimpijska zlata, pet zlatnih medalja na svjetskim, te devet na europskim prvenstvima. Postavio je više od 20 svjetskih rekorda u kategorijama 52, 54 i 56 kilograma.

BERLIN - Nagradni fond predstojećeg Svjetskog prvenstva u Njemačkoj iznosi 169 milijuna eura, od čega će pobjedniku pripasti 15.9 milijuna eura, objavili su organizatori World Cupa. Samo za nastup na SP-u Međunarodna nogometna reprezentacija (FIFA) svakoj od 32 reprezentacije isplatit će 4.53 milijuna eura, a prvu ratu (650.000) odmah nakon ždrijeba u Leipzigu. Reprezentacije koje natjecanje završe već u skupinama dobit će "otpremninu" u iznosu od 3.9 milijuna eura. Poraz u drugom krugu donosi 5.5 milijuna eura, a poraz u četvrtfinalu 7.4 milijuna. Reprezentacije koje izgube u polufinalu dobit će po 13.9 milijuna, drugoplasiranom ostaje utjeha u iznosu 14.65 milijuna, dok će novi svjetski prvak dobiti 15.9 milijuna eura.

HAMBURG - Nizozemski nogometni reprezentativac i član njemačkog bundesligaša HSV-a, Rafael van der Vaart (22) pauzirat će najmanje dva mjeseca zbog ozljede gležnja. HSV nakon 15 kola zauzima drugo mjesto u Bundesligi sa 34 boda, četiri manje od lidera Bayerna. Nizozemac je postigao šest pogodaka u prvenstvu i uz Sergeja Barbareza, koji je također postigao šest pogodaka, vodeći je strijelac kluba.

STOCKHOLM - Pobjednica ovogodišnjeg Grand Prix mitinga "Zagreb 2005" u skoku u vis, Kajsa Bergqvist proglašena je najboljom sportašicom Švedske ove godine u izboru lista Svenska Dagbladet. Kajsa je na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Helsinkiju osvojila zlatnu medalju i tako se na najbolji mogući način vratila atletici nakon teške ozljede Ahilove tetive. Prošle godine nagradu "Bragdguld" je osvojio olimpijski pobjednik u skoku u vis, Stefan Holm.

RIO DE JANEIRO - Napadač brazilskog prvaka Corinthiansa, Argentinac Carlos Tevez izabran je za najboljeg nogometaša brazilskog prvenstva. Tevez je predvodio Corinthians do četvrtog naslova prvaka (1990, 1998, 1999, 2005), a sa 20 postignutih pogodaka bio je treći strijelac lige. Zanimljivo, najbolji strijelac prvenstva bio je Romario koji je, premda ima 39 godina, postigao 22 pogotka.

LONDON - Najbolji engleski nogometaš iz prve polovice 90-tih Paul Gascoigne zbog svoje nagle naravi ponovno se našao u problemima. "Gazza" je u ponedjeljak navečer fizički nasrnuo na jednog novinara. Incident se zbio ispred jednog hotela u Liverpoolu. Napadnuti novinar slučaj je prijavio policiji, koja je uhitila Gascoignea. Ovaj izgred dogodio se svega nekoliko sati nakon što je "Gazzi" priopćeno da više nije trener poluamaterskog kluba Kettering Town.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙