FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barcelona 2006. godine priprema multikulturalni projekt u čast Picassa

BARCELONA, 6. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Obožavateljima Pabla Picassasljedeće će se godine u Barceloni ponuditi čitav niz aktivnosti iizložbi koje će biti organizirani u čast 125. obljetnice njegovarođenja.
BARCELONA, 6. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Obožavateljima Pabla Picassa sljedeće će se godine u Barceloni ponuditi čitav niz aktivnosti i izložbi koje će biti organizirani u čast 125. obljetnice njegova rođenja.

Seminari, baletne predstave, recitali, koncerti i tematski obilasci grada ponudit će se kao dio multikulturalnog projekta pod naslovom "Picasso 2006 BCN", prema podacima španjolskog turističkog ureda u Frankfurtu.

Projektom se slavi 125. obljetnica rođenja umjetnika i podsjeća na Picassov odlazak iz njegova pariškog skloništa prije sto godina i povratak u rodnu Barcelonu.

Muzej Picasso ugostit će izložbe s radovima iz zbirki koje se nalaze u Picassovim muzejima u Parizu i Antibesu.

Izložba "Picasso: strast prema crtežu" održat će se od 8. veljače do 8. svibnja 2006. godine. "Picasso u Antibesu" počinje 14. srpnja i traje do 15. listopada dok je "Picasso u cirkusu" predviđen od 15. studenoga 2006. do 18. veljače 2007. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙