FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luxembourško kazalište gostovalo u Zagrebu

ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - U HNK u Zagrebu večeras jeluxembourško Narodno kazalište prikazalo Euripidovu dramu "Elektru" urežiji Hansguenthera Heymea.
ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - U HNK u Zagrebu večeras je luxembourško Narodno kazalište prikazalo Euripidovu dramu "Elektru" u režiji Hansguenthera Heymea.

Predstava je ostvarena u suradnji sa zagrebačkim HNK, njemačkim kazalištem Pralzbau iz Ludwigshafena i Festivalom Art Karnuntum iz Austrije, gdje je i premijerno izvedena u listopadu.

S hrvatske strane u tom međunarodnom projektu sudjelovala je Danica Dedijer koja potpisuje kostimografiju te Ivo Knezović kao suradnik u scenografiji s redateljem Heymeom.

Osim te suradnje u radionicama HNK izrađeni su kostimi, a HNK je s predstavom "Heraklo i Alkestida" u režiji Ozrena Prohića sredinom ovoga mjeseca gostovao na Festivalu grčke drame u Ludwigshafenu što ga je osnovao redatelj Heyme.

U sklopu toga festivala bila je prikazana i izložba "Projekti antike" koja je prije večerašnje predstave otvorena u predbvorju HNK u Zagrebu. Izložene su fotografije, plakati i raznolika građa o četrdesetak uprizorenja tekstova iz grčke antike i antičkih djela, među kojima prednjače Euripidovi u Heymeovoj režiji.

Heyme se smatra jednim od najcjenjenijih njemačkih redatelja svojega naraštaja, koji je između 1965. i 2003. uprizorio Euripida na brojnim europskim pozornicama.

Zagrebačka je publika dugotrajnim pljeskom otpratila večerašnje sudionike predstave.

"Elektra" će biti i sutra izvedena na sceni zagrebačkog HNK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙