FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija: istospolni parovi dobili ista prava kao i heteroseksualni

LONDON , 5. prosinca 2005. (Hina/dpa ) - U skladu s novim britanskimzakonom istospolni parovi dobili su ista prava kao heteroseksualniparovi, što znači da će od danas moći podizati dokumente zaozakonjenje svojih veza, izvijestile su u ponedjeljak agencije.
LONDON , 5. prosinca 2005. (Hina/dpa ) - U skladu s novim britanskim zakonom istospolni parovi dobili su ista prava kao heteroseksualni parovi, što znači da će od danas moći podizati dokumente za ozakonjenje svojih veza, izvijestile su u ponedjeljak agencije.

Pred vrata lokalnih općinskih ureda u ponedjeljak ujutro stiglo je nekoliko stotina parova u iščekivanju dokumenata o ozakonjenju veze.

BBC izvješćuje da je već najavljeno oko 1.200 ceremonija.

Nakon trotjetnog razdoblja iščekivanja odluke, prvo vjenčanje bit će održano u sjevernoj Irskoj 19. prosinca, 20. prosinca održat će se vjenčanje homoseksualnih parova u Škotskoj, a 21. prosinca u Engleskoj i Walesu.

Među slavnima koji očekuju vjenčanje 21. prosinca su britanski pjevač Elton John i njegov dugogodišnji partner David Furnish.

Od sada će, u skladu sa zakonom, homoseksualni parovi imati ista prava kao heteroseksualni, što će podrazumijevati primjerice porezne olakšice i primjenjenu zakona o nasljeđivanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙