FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Bangledašu uhićeno više od 1.000 militanata

DHAKA, 4. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Snage sigurnosti uhitile su uBangladešu više od 1.000 islamističkih militanata u operacijiusmjerenoj protiv zabranjene ekstremističke vjerske skupine JamiatulMujahedeen, objavili su dužnosnici u nedjelju.
DHAKA, 4. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Snage sigurnosti uhitile su u Bangladešu više od 1.000 islamističkih militanata u operaciji usmjerenoj protiv zabranjene ekstremističke vjerske skupine Jamiatul Mujahedeen, objavili su dužnosnici u nedjelju.

U kombiniranoj akciji policije i specijalnih antiterorističkih postrojbi uhićeno je tijekom vikenda oko 150 ekstremista diljem zemlje. Većina njih uhićena je u sjevernim dijelovima zemlje koji graniče s Indijom.

Izvori iz ministarstva unutarnjih poslova prenose da je ukupno 1.010 osoba uhićeno od početka operacije, koja je pokrenuta prologa tjedna, odmah nakon dvostrukog bombaškog napada na sudove u kojima je ubijeno 15 osoba, među kojima i tri odvjetnika.

Jamiatul Mujahedin preuzela je odgovornost za te samoubilačke napade u gradovima Gazipur blizu glavnog grada Dhake i u luci Chittagong na jugu zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙