FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izgrednici divljali po Splitu

SPLIT, 4. prosinca 2005. (Hina) - Četiri čovjeka su lakše ozlijeđena a58 osoba je privedeno zbog divljanja po Splitu, do kojega je došlonakon što je, zbog vremenskih neprilika, odgođena nogometna utakmicaizmeđu Hajduka i Dinama, izvijestila je policija u nedjelju.
SPLIT, 4. prosinca 2005. (Hina) - Četiri čovjeka su lakše ozlijeđena a 58 osoba je privedeno zbog divljanja po Splitu, do kojega je došlo nakon što je, zbog vremenskih neprilika, odgođena nogometna utakmica između Hajduka i Dinama, izvijestila je policija u nedjelju.

Policija je zabilježila veći broj izgreda nakon napuštanja stadiona na kojemu se u subotu trebala odigrati utakmica te je privela 32 navijača Hajduka i 26 Dinama.

U središtu grada je oštećeno sedam vozila, od kojih pet policijskih, dvije trgovine, te vrata na pravoslavnoj crkvi na kojima su razbijena stakla.

Četiri osobe zadobile su tjelesne ozljede. Dvije su lakše ozlijeđene, a dvije su zatražile pomoć na Hitnom kirurškom prijamu splitske Kliničke bolnice zbog udarca nepoznatim predmetom u glavu na stadionu, među njima i jedan zaštitar. Ozljede nisu teške, doznaje se u bolnici, i nakon medicinskog zbrinjavanja ljudi su pušteni kućama.

Izgrednici su prekršajno prijavljeni prema Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima zbog zlouporabe opojnih droga, narušavanja javnog reda i mira te prema Zakonu o osobnoj iskaznici. Tri su osobe i kazneno prijavljene zbog posjedovanja droge.

Petorica su zadržana zbog ranije izrečene zaštitne mjere koja im priječi pristup sportskim natjecanjima.

Prije utakmice, oko 17 sati, na brzoj cesti Solin - Klis 20-ak navijača Hajduka presrelo je i napalo kombi zagrebačkih registracijskih oznaka u kojemu je bilo sedam osoba, zaposlenika Hrvatskih željeznica koji su se tim kombijem vozili na posao. Ozlijeđenih nije bilo, a napadači su drvenim palicama porazbijali stakla te nogama oštetili lim na vozilu.

Navijači Dinama, koji su u Split došli uglavnom organizirano autobusima, stadion su napustili u pratnji policije, koja ih je prepratila do naplatnih kućica na autocesti Split - Zagreb u Dugopolju. Odatle su put nastavili također uz policijsku zaštitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙