FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hajduk - Dinamo: privedeno 17 navijača

SPLIT,3. prosinca 2005.(Hina) - Policijska uprava splitsko -dalmatinska izvjestila je večeras kako je prije, nakon i tijekomčekanja početka otkazane utakmice Hajduk - Dinamo privedeno ukupno 17navijača obaju klubova, 8 pripadnika Torcide i 7 Bad Blue Boysa.
SPLIT,3. prosinca 2005.(Hina) - Policijska uprava splitsko - dalmatinska izvjestila je večeras kako je prije, nakon i tijekom čekanja početka otkazane utakmice Hajduk - Dinamo privedeno ukupno 17 navijača obaju klubova, 8 pripadnika Torcide i 7 Bad Blue Boysa.

Dvanaest je navijača prekršajno procesuirano, uglavnom zbog alkoholizma i tučnjave, od kojih trojica i kazneno zbog posjedovanja droge, kazala je glasnogovornica PU Marina Kraljević Gudelj. Petorica su zadržana budući da im je, zbog ranijih prekršaja, izrečena sudska zaštitna mjera kojom im se brani pristup sportskim priredbama, na temelju Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Prije utakmice, oko 17 sati, na brzoj cesti Solin - Klis 20-ak navijača Hajduka presrelo je i napalo kombi zagrebačkih registracijskih oznaka u kojemu je bilo sedam osoba, zaposlenika Hrvatskih željeznica koji su se tim kombijem vozili na posao. Ozlijeđenih nije bilo, a napadači su drvenim palicama oštetili stakla te nogama lim na vozilu. Šteta se utvrđuje.

Utakmica Hajduk - Dinamo zbog kiše i raskvašenog terena nepogodnog za igru odgođena je do polovine veljače, odnosno prije nastavka lige 18. veljače. Povjerenik natjecanja prve Hrvatske nogometne lige Josip Brezni kazao je kako će točan datum odigravanja utakmice biti određen naknadno.

Odluka je, kako je rekao, donesena u dogovoru s vodstvom obaju klubova i policijom i organizatorima budući da se, ako bi se utakmica odigrala u roku od 24 sata, ne može osigurati siguran smještaj za 1.500 navijača Dinama, ali i za više od 750 policajaca, pripadnika interventnih postrojba drugih policijskih uprava, kazao je Brezni.

Glasnogovornica PU splitsko - dalmatinske Marina Kraljević Gudelj izvjestila je kako policija osigurava odlazak navijača iz Splita prema mjestima odakle su došli.

"Policija će navijače s vozilima otpratiti do naplatnih kućica autoceste Split - Zagreb u Dugopolju, odakle će, također s policijskom pratnjom, nastaviti put prema odredištima", kazala je Kraljević Gudelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙