FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Venzuela: počeli izbori za 167 zastupničkih mjesta

CARACAS , 4. prosinca 2005. (Hina/AFP) - U Venezueli su u nedjeljuujutro otvorena birališta za parlamentarne izbore na koje je pozvano14,4 milijuna upisanih birača.
CARACAS , 4. prosinca 2005. (Hina/AFP) - U Venezueli su u nedjelju ujutro otvorena birališta za parlamentarne izbore na koje je pozvano 14,4 milijuna upisanih birača.

Birači će se izjasniti za 167 zastupnika, dva više u odnosu na dosadašnji sastav parlamenta zbog demografskog prirasta, izvijestili su u nedjelju službeni izvori.

Parlamentarne izbore bojkotira većina oporbenih stranaka što daje prednost pobjedi struje sklone predsjedniku države Hugu Chavezu. Koalicija koju predvodi Chavez, Pokret Pete republike, trebao bi prema procjenama promatrača dobiti dvije trećine mjesta u parlamentu.

I prije najave o oporbenom bojkotu izbora, istraživanja su predviđala pobjedu koalicije. Oporba je do sada u parlamentu imala 79 od 165 mjesta.

Birališta se zatvaraju u 16 sati po mjesnom vremenu, a regularnost izbora nadziru stotine promatrača iz Europske unije i Organizacije američkih država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙