FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Košarka - Ždrijeb skupina SP-a 15. siječnja

BASEL, 18. studenog 2005. (Hina/STA) - Međunarodna košarkaškafederacija (FIBA) je objavila kako će ždrijeb skupina Svjetskogprvenstva, što će se od 19. kolovoza do 3. rujna iduće godine održatiu Japanu, biti 15. siječnja u Tokiju.
BASEL, 18. studenog 2005. (Hina/STA) - Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) je objavila kako će ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva, što će se od 19. kolovoza do 3. rujna iduće godine održati u Japanu, biti 15. siječnja u Tokiju.

Na SP-u će po prvi put nastupiti 24 reprezentacije (do sada 16), a utakmice će se igrati u Sapporu, Sendaiu, Hamamatsiu i Hiroshima, a završni dio odvijat će se u Saitami. Ekipe će biti podijeljene u četiri skupine sa po šest momčadi, a prve četiri iz svake skupine uvrstit će se u osminu finala.

Do sada su nastup u Japanu osigurale Argentina, Angola, Australija, Brazil, Kina, Francuska, Njemačka, Grčka, Japan, Libanon, Litva, Novi Zeland, Nigerija, Panama, Katar, Senegal, Slovenija, Španjolska, Venezuela i SAD.

O imenima preostala četiri putnika u Japan odlučit će FIBA na zasjedanju u Rimu (26. i 27. studenoga), kada će objaviti koje će reprezentacije dobiti pozivnicu (wild card) za SP. Nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu u Srbiji i Crnoj Gori jedini način da hrvatska reprezentacije izborili plasman na SP-u je upravo pozivnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙