FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Slovačka - Hrvatska 1:2

BRATISLAVA/ZAGREB, 3. prosinca 2005. (Hina) - Drugoga dana finala DavisCupa u Bratislavi, hrvatski tenisači poveli su u subotu protivslovačkih sa 2:1, nakon nakon što su u susretu parova Mario Ančić iIvan Ljubičić svladali Dominika Hrbatya i Michala Mertinaka sa 7:6(5), 6:3, 7:6 (5) za dva sata i 47 minuta igre.
BRATISLAVA/ZAGREB, 3. prosinca 2005. (Hina) - Drugoga dana finala Davis Cupa u Bratislavi, hrvatski tenisači poveli su u subotu protiv slovačkih sa 2:1, nakon nakon što su u susretu parova Mario Ančić i Ivan Ljubičić svladali Dominika Hrbatya i Michala Mertinaka sa 7:6 (5), 6:3, 7:6 (5) za dva sata i 47 minuta igre.

Hrvatskoj je za osvajanje Davis Cupa dovoljna samo jedna pobjeda iz dva nedjeljna pojedinačna dvoboja.

Ljubičić i Ančić su rijetko kada protivnički par pobjeđivali sa 3:0. Ipak su Slovaci u prvom setu dvaput vodili i imali naoko nedostižnu prednost. Hrvatski par je u cijelom dvoboju igrao najjače kada je to zaista trebalo, o čemu svjedoče i izvrsna statistika iskorištenih "break lopti" - četiri od pet, dok su, uz dva izgubljena servisa, spasili čak osam lopti za obrat Slovaka.

Servis je bio dobar i kod Ljubičića i kod Ančića, ukupno su zabili 17 asova. Dominik Hrbaty bio je svojevrsni tragičar meča jer je jedini triput gubio svoje servise, jednom u prvom i dvaput u drugom setu. Hrbaty ni izbliza nije bio tako učinkovit na servisu kao u dvoboju sa Ančićem i to je dobra vijest za Ljubičića koji u nedjelju igra sa prvim slovačkim tenisačem.

Već na samom začetku meča vidjelo se da će Slovaci biti tvrđi orah, Ančić je već u prvoj igri morao spašavati tri lopte za obrat. Do 3:3 su se držali servisi, a onda su početni udarac zaredom izgubila sva četiri tenisača. Naši su tenisači dva puta stizali "break" (3:4, 4:5),no iskoristili su obje prilike za obrat. Mertinak je čak servirao za set, koji je ipak otišao do tie-breaka u kojem je ponovo je ključni čovjek za nas bio Mertinak koji je imao dva servisa kod vodstva Slovaka 5:4, izgubio je oba, a Ljubičić je as-servisom donio Hrvatskoj prvi set.

Ako je Mertinak bio glavni krivac za gubitak prvoga seta, u drugom je to bio Hrbaty koji je dvaput izgubio svoj početni udarac - u u petom i devetom gemu. Ljubičić i Ančić su odlično držali svoj servis, nisu dopustili nijednu loptu za obrat, a slično kao u prvom setu, svoje su prilike iskoristili stopostotno (2 iz 2).

U trećem setu je Ančić triput spašavao "break-lopte", jednu kod 1:1 i dvije kod 3:3, a odmah u sljedećem gemu na servis Hrbatya naši imaju loptu za obrat i po prvi puta u meču je propuštaju. Dva poena do pobjede Ljubičić i Ančić su bili u 12. gemu na opet na servisu Hrbatya, ali se konačan rasplet odigrao u "tie-breaku". Hrvatska je povela sa 2:0, potom je Ljubičić izgubio svoj servis-bod kod 5:4, ali Ljubičić i Ančić vraćaju prednost odmah u sljedećem poena na početni udarac Mertinaka i Hrvatska je došla do dvije meč-lopte. Prvu je Mario upropastio volejem, no Splićanin se iskupio serviravši za meč - njegov volej je Hrbaty poslao u mrežu na oduševljenje barem polovice Sibamac dvorane, one u dresovima hrvatske reprezentacije .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙