FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Masters Cup: Federer još jednom bolji od Ljubičića (šira verzija)

ŠANGAJ/ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač IvanLjubičić u dvoboju je 2. kola Crvene skupine Masters Cupa u Šangajuizgubio od Švicarca Rogera Federera sa 3-6, 6-2, 6-7 (4) nakon dvasata i 17 minuta igre.
ŠANGAJ/ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić u dvoboju je 2. kola Crvene skupine Masters Cupa u Šangaju izgubio od Švicarca Rogera Federera sa 3-6, 6-2, 6-7 (4) nakon dva sata i 17 minuta igre.

Ovo je bio peti ovogodišnji dvoboj Ljubičića i Federera i peta pobjeda Švicarca. Ukupni omjer pobjeda je 8-3 u korist Federera.

Nakon dva kola Federer ima dvije pobjede, dok Ljubičić ima po jednu pobjedu i poraz.

I u petom ovogodišnjem dvoboju protiv najboljeg tenisača svijeta Ljubičić je bio blizu pobjedi, no Federer se još jednom uspio izvući, te ovom pobjedom praktički osigurao nastup u polufinalu Masters Cupa.

Početak dvoboja nije dao naslutiti da će o pobjedniku odlučivati doslovce milimetri u odlučujućoj igri odlučujućeg seta. Federer je u prvom setu oduzeo servis Ljubičiću već kod svog vodstva 2-1, da bi kod rezultata 4-1 imao tri prilike za još jedan "break". Srećom, proradio je Ljubičićev servis kojim se uspio spasiti. No, do kraja prvoga seta naš najbolji tenisač nije uspio ugroziti Federerov početni udarac, te je nakon 43 minute igre bilo 6-3 za Švicarca.

Odmah u prvoj igri drugoga seta Federer je stigao do 15-40, odnosno dvije "break-lopte" i činilo se da će, iskoristi li jednu od tih prilika, lagano stići do pobjede. Ipak, Ljubičić je uspio pogoditi as, potom još jedan prvi servis nakon kojega je smečem spasio i drugu priliku za "break". Da će se dvoboj zakomplicirati postalo je jasno kada je Ljubičić oduzeo servis Federeru za svoje vodstvo 3-1 iako je Švicarac u toj igri imao 40-15. Ljubičić je još jednom napravio "break" kod svog vodstva 5-2, te za 35 minuta igre rezultatom 6-2 poravnao omjer u setovima.

Nakon što su oba igrača u prve četiri igre trećeg seta sigurno držala svoj početni udarac, Ljubičić je izgubio svoj servis u gemu u kojemu nije ubacio niti jedan prvi servis. Kod vodstva Federera 5-3 Švicarac je stigao do prve dvije meč-lopte povevši 15-40 na servis Ljubičića. Naš se igrač još jednom izvukao odličnim servisima, te potom vratio "break" kada je Federer servirao za meč. Štoviše, spasio je još jednu meč-loptu. Doduše, pomogao mu je i Federer koji je nekarakteristično promašio osam prvih servisa zaredom.

Kod vodstva Ljubičića 6-5 naš je igrač došao na dva poena od pobjede, imao je 15-30 na servis Federera, no tada je prvi tenisač svijeta odigrao nekoliko fantastičnih udaraca s kojima je izborio "tie-break".

A "tie-break" je počeo na najlošiji mogući način po Ljubičića. Nakon dobrog servisa došao je na mrežu, ali je loptica pogodila vrh neca i pala na njegovu stranu. Federer je uzvratio s dva asa s kojima je stigao do visokih 3-0. Ljubičić se još jednom uspio vratiti u meč osvojivši bod na Federerov servis s kojim je smanjio na 3-4, a potom svojim servisom i izjednačiti na 4-4. Naredni poen donio je konačno rješenje dvoboja, a nažalost osvojio ga je Federer. Oba su igrača bekhendom pogađala sam kut igrališta sve dok jedan Ljubičićev udarac nije završio za centimetar u autu. Novu priliku Federer nije propustio, te je s dva servisa priveo meč kraju.

U drugom dvoboju 2. kola Crvene skupine igraju Argentinci Guillermo Coria i David Nalbandian, dok će Ljubičić posljednji meč natjecanja u skupini imati u četvrtak protiv Nalbandiana. U slučaju pobjede izborit će nastup u polufinalu Masters Cupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙