FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Pariz: Ljubičić u polufinalu

PARIZ/ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičićplasirao se u polufinale ATP turnira iz "Masters serije" u Parizu kojise igra za nagradni fond od 2.082.500 eura. Ljubičić je u četvrtfinalusvladao Španjolca Tommyja Robreda sa 7-6 (8), 3-6, 6-1, te se još višepribližio plasmanu na "Masters Cup" koji se igra u Šangaju od 15. do20. ovog mjeseca.
PARIZ/ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale ATP turnira iz "Masters serije" u Parizu koji se igra za nagradni fond od 2.082.500 eura. Ljubičić je u četvrtfinalu svladao Španjolca Tommyja Robreda sa 7-6 (8), 3-6, 6-1, te se još više približio plasmanu na "Masters Cup" koji se igra u Šangaju od 15. do 20. ovog mjeseca.

Pobjedom protiv Robreda Ljubičić je ujedno i izbacio Španjolca iz utrke za "Masters Cup", te su mu jedini protukandidati ostali Argentinac Gaston Gaudio i Španjolac David Ferrer. Ukoliko obojica izgube svoje četvrtfinalne mečeve kasnije večeras, Ljubičić će osigurati Šangaj već danas. Gaudio igra protiv Čeha Tomaša Berdycha, dok Ferrero za protivnika ima Amerikanca Andyja Roddicka. Inače, kako bi preskočio Ljubičića Gaudio mora otići korak dalje od našega tenisača u Parizu, dok Ferrer mora osvojiti turnir.

Ljubičić je u prvom setu, kojega je dobio u "tie-breaku" propustio čak šest lopti za oduzimanje servisa Robredu i to svih šest u istoj igri, pri svom vodstvu 3-2. Srećom, uspio je spasiti i sve tri prilike Robreda za "break", jednu kod 3-3, te dvije kod 5-5. U "tie-breaku" oba su igrača osvajala bodove na svom servisu do 7-6 za Ljubičića koji je tada na servis Robreda iskoristio svoju prvu set-loptu.

U drugom setu Ljubičić je izgubio svoj početni udarac u četvrtoj igri iako je imao 40-15, da bi odmah potom vratio "break". Nažalost, kod vodstva Robreda 4-3 Španjolac je još jednom oduzeo servis Ljubičiću, te dobio tu dionicu igre sa 6-3.

Ipak, u trećem je setu Ljubičić dokazao da je kvalitetniji igrač od Robreda u dvorani. Dva puta mu je oduzeo servis, za 3-1 i 5-1, te napravio još jedan korak ka "Masters Cupu".

U subotnjem polufinalu Ljubičić će igrati protiv boljega iz dvoboja Roddick - Ferrer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙