FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Masters Cup: Ljubičić bez polufinala (šira verzija)

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nijese uspio plasirati u polufinale Masters Cupa u Šangaju, u odlučujućemdvoboju za drugo mjesto u Crvenoj skupini bolji od Ljubičića je sa6-2, 6-2 bio Argentinac David Nalbandian nakon samo sat i osam minutaigre.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u polufinale Masters Cupa u Šangaju, u odlučujućem dvoboju za drugo mjesto u Crvenoj skupini bolji od Ljubičića je sa 6-2, 6-2 bio Argentinac David Nalbandian nakon samo sat i osam minuta igre.

Ljubičić je svoj prvi nastup na Masters Cupu u karijeri okončao s jednom pobjedom i dva poraza.

U odlučujućem dvoboju u skupini na Masters Cupu našem najboljem tenisaču gotovo ništa nije polazilo za rukom, dok je Nalbandian igrao gotovo savršeno. U prvome setu Argentinac je čak tri puta oduzeo servis Ljubičiću i za samo 19 minuta stigao do 5-0. Ljubičiću je prijetilo da prvi put ove godine izgubi set sa 6-0, no uspio je oduzeti servis Nalbandianu, potom osvojiti i jednu igru na svoj početni udarac, ali time je samo odgodio odluku u toj dionici igre. Koliko je Nalbandian dobro igrao u prvom setu pokazuje podatak da je Ljubičić osvojio tek 44 posto poena nakon što je ubacio prvi servis, a inače je taj postotak debelo iznad 80.

Dvije osvojene igre krajem prvoga seta dale su nadu da bi Ljubičić u drugome mogao igrati bolje. Uspio je dobiti prvi gem, ali je kod rezultata 1-1 jedan lagani volej na "break-loptu" Nalbandiana poslao u mrežu. U sljedećoj igri Ljubičić je propustio priliku za povratak iako je Nalbandian promašio prvi servis na "break-loptu", da bi potom Argentinac ostvario još jedan "break" i to na način da Ljubičić nije osvojio niti jedan bod na svom servisu. Do kraja meča Nalbandian je tek rutinski odradio posao protiv demotiviranog Ljubičića.

Ljubičića do kraja ove godine još očekuje nastup u finalu Davis Cupa u kojemu Hrvatska od 2. do 4. prosinca gostuje u Slovačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙