FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalmeta: Osigurati jednak razvoj svih krajeva

PLITVICE, 2. prosinca 2005. (Hina) - Ministar mora, turizma prometa irazvitka Božidar Kalmeta rekao je u petak na savjetovanju naPlitvičkim jezerima kako je cilj Vlade i nadležnih ministarstavarazvojnim projektima osigurati jednak razvoj svih krajeva RepublikeHrvatske, posebno onih koji su ispod državnog prosjeka.
PLITVICE, 2. prosinca 2005. (Hina) - Ministar mora, turizma prometa i razvitka Božidar Kalmeta rekao je u petak na savjetovanju na Plitvičkim jezerima kako je cilj Vlade i nadležnih ministarstava razvojnim projektima osigurati jednak razvoj svih krajeva Republike Hrvatske, posebno onih koji su ispod državnog prosjeka.

Osmišljavanje projekata vrlo je značajno u smislu korištenja strukturnih fondova koji su i namijenjeni ujednačenom razvoju svih krajeva Europe i Hrvatske, kazao je Kalmeta otvarajući savjetovanje o Gospodarskom i socijalnom održivom razvitku i stambenom zbrinjavanju u jedinicama lokalne samouprave na područjima od posebne državne skrbi te općinama i gradovima s teškoćama u razvoju, na kojemu se okupilo 70-ak načelnika i gradonačelnika.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka pripremilo je projekte, nastavio je Kalmeta, a sada je na općinama i gradovima da se pripreme i stručno organiziraju kako bi se kandidirali posebno za program socijalnoekonomskog oporavka koji je za područja od posebne državne skrbi vrijedan 60 milijuna eura.

Kada je riječ o obnovi, Kalmeta je istaknuo da će RH izvršiti svoj dio obveze iz potpisane Sarajevske deklaracije, do kraja 2006., obnovit će se i preostalih 4000 oštećenih kuća, a kada je u pitanju povrat zauzete imovine, i tu smo pri kraju.

Ostalo je još 57 od ukupno 19.600 objekata koliko ih je bilo privremeno zauzeto, rekao je Kalmeta dodavši da nije dovoljno samo napraviti kuću i infrastrukturu da bi se moglo živjeti. Treba napraviti puno više od toga, organizirati život i stvoriti uvjete za rad, jedino tako možemo riješiti pitanje ostanka na tim područjima, zaključio je Kalmeta.

Sudionicima savjetovanja govorio je i saborski zastupnik Milorad Pupovac kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Pupovac je među ostalim istaknuo značaj projekata koji će općinama i gradovima koji zaostaju u razvoju omogućiti uz sredstva proračuna korištenje i sredstva pristupnih fondova i na taj način potaknuti njihov brži i ravnomjerniji razvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙