FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dogovor SAD-EU o neograničenom zračnom prometu

WASHINGTON, 18. studenog 2005. (Hina/AFP) - Europska komisija iSjedinjene Države objavili su u petak, nakon tjedan dana razgovora uWashingtonu da su postigli dogovor koji omogućuje zrakoplovnimkompanijama dviju strana neograničen transatlantski zračni promet.
WASHINGTON, 18. studenog 2005. (Hina/AFP) - Europska komisija i Sjedinjene Države objavili su u petak, nakon tjedan dana razgovora u Washingtonu da su postigli dogovor koji omogućuje zrakoplovnim kompanijama dviju strana neograničen transatlantski zračni promet.

Taj dogovor treba potvrditi vijeće ministara prometa Europske unije, objavili su šefovi dvaju izaslanstava.

"Kada sporazum stupi na snagu omogućiti će svim legalnim američkim i europskim zrakoplovnim kompanijama uspostavu veza između svakog grada u Europi i svakog grada u Sjedinjenim Državama", naglasio je John Byerly, zamjenik tajnika za promet na audio konferenciji za novinare.

Šef europskog izaslanstva, direktor za promet u Europskoj komisiji Daniel Calleja naglasio je da će Europljani potvrditi cijeli sporazum "otvorenog neba" sa Sjedinjenim Državama tek nakon analize posljednjeg prijedloga Washingtona o zakonima o vlasništvu američkih zrakoplovnih kompanija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙