FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska zadovoljna odlukom Vijeća ministara BiH o ukidanju zabrane uvoza mesa peradi

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodnoga gospodarstva izrazilo je danas zadovoljstvodanašnjom odlukom Vijeća ministara BiH da ukine zabranu uvoza mesaperadi iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva izrazilo je danas zadovoljstvo današnjom odlukom Vijeća ministara BiH da ukine zabranu uvoza mesa peradi iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu.

Vijeće ministara BiH odluku o zabrani donijelo je 22. listopada, dan nakon što je utvrđeno da je od ptičje gripe u Hrvatskoj uginulo nekoliko labudova.

Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić u izjavi za Hinu podsjeća da je odluku o ukidanju zabrane uvoza mesa peradi prije desetak dana donijela i Crna Gora, te da je još jedino u Srbiji na snazi odluka o zabrani uvoza mesa peradi iz Hrvatske.

Predstavnici hrvatskog Ministarstva poljoprivrede u stalnom su kontaktu s kolegama iz Srbije kako bi i oni svoju odluku uskladili s odlukom Europske unije.

Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Pavić također je rekao kako je Europska unija krajem listopada donijela odluku da neće zabraniti uvoz mesa peradi iz Hrvatske, ocjenjujući da se Hrvatska stručno i učinkovito suprotstavila suzbijanju ptičje gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙