FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvije nagrade CineLink filmskim projektima iz Hrvatske

SARAJEVO,1. prosinca 2005.(Hina) - Dva hrvatska filmska projektadobitnici su nagrade CineLink za 2005. godinu koju već treću godinudodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF), priopćila je uprava SFF-a.
SARAJEVO,1. prosinca 2005.(Hina) - Dva hrvatska filmska projekta dobitnici su nagrade CineLink za 2005. godinu koju već treću godinu dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF), priopćila je uprava SFF-a.

U priopćenju se navodi da je međunarodni žiri prateći u proteklih pola godine deset različitih projekata zbog iznimne kvalitete ponuđenih radova odlučio umjesto planirane dvije dodijeliti tri ravnopravne nagrade.

Nagradu za zabavnu i umjetnički ambicioznu priču te šarm i hrabrost niskobudžetnog filma dobio je projekt "Buick Riviera" temeljen na priči Miljenka Jergovića, scenarista i redatelja Gorana Rušinovića.

Drugi nagrađeni projekt iz Hrvatske je "Kino Lika" po scenariju Milana Živkovića i Dalibora Matanića koji se pojavljuje i kao redatelj.

U obrazloženju žiriji stoji da je nagrada dodijeljena za "hrabru i originalnu priču i jasnu ali nikada doslovnu metaforu europske budućnosti".

Nagradu CineLink dobio je i bosanskohercegovački projekt "Jemin" scenarista i redatelja Srđana Vuletića.

Ukupna vrijednost svih nagrada je 50 tisuća eura.

Žiri u čijem su sastavu bili Philippe Bober, Behrooz Hashemian, Čedomir Kolar i Bianca Taal kani pratiti život nagrađenih projekata uz nadu da će oni doživjeti uspjeh i na prestižnim filmskim festivalima.

Novi natječaj za nagradu CineLink otvara se u siječnju 2006. godine i otvoren je za autore iz Hrvatske, Albanije, BiH, Bugarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije, SCG, Kosova te Mađarske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙