FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani hrvatskog kulinarstva u Opatiji 6. do 8. prosinca

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Prvi Dani hrvatskog kulinarstva i 2.nacionalno natjecanje "Zlatni kuhar" održat će se u organizacijiHrvatskog kuharskog saveza u Opatiji od 6. do 8. prosinca, s ciljempopularizacije kuharske struke i hrvatske kulinarske baštine, njenogturističkog vrednovanja te poticanja upotrebe domaćih prehrambenih ipoljoprivrednih proizvoda u kulinarstvu.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Prvi Dani hrvatskog kulinarstva i 2. nacionalno natjecanje "Zlatni kuhar" održat će se u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza u Opatiji od 6. do 8. prosinca, s ciljem popularizacije kuharske struke i hrvatske kulinarske baštine, njenog turističkog vrednovanja te poticanja upotrebe domaćih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda u kulinarstvu.

Na tim se susretima, koji će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, očekuje više od 300 sudionika, od kojih 100-ak kuhara iz cijele Hrvatske, koji će se natjecati u pripravljanju domaćih jela inspiriranih hrvatskom kulinarskom baštinom.

To je drugo po redu nacionalno natjecanje kuhara, a ove je godine, kako se doznaje iz Hrvatskog kuharskog saveza, proširen i broj natjecateljskih kategorija na sedam, a sve će se održavati u nekoliko opatijskih hotela.

Ukupnom pobjedniku dodijelit će se posebna nagrada i naziv "Zlatni kuhar 2005".

Trodnevne kulinarske susrete u Opatiji pratit će i nekoliko stručnih skupova, među kojima organizatori izdvajaju radionicu o primjeni ekoloških proizvoda u suvremenoj gastronomiji te skup o kulinarskoj baštini u funkciji turizma i kako kreativno obogatiti lokalnu turističku ponudu.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙