FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPS: Dat ćemo Draganji ispisnicu uz odgovarajuću odštetu

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Plivački savez Katara nijekontaktirao s nama, a ako žele da Duje Draganja pliva za njih naAzijskim igrama trebali bi još ove godine od nas dobiti suglasnostkoju ćemo im dati uz odgovarajuću odštetu, izjavio je u četvrtakpredsjednik Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) Mihovil Dorčić, povodomodluke Draganje da će od iduće godine plivati za Katar.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Plivački savez Katara nije kontaktirao s nama, a ako žele da Duje Draganja pliva za njih na Azijskim igrama trebali bi još ove godine od nas dobiti suglasnost koju ćemo im dati uz odgovarajuću odštetu, izjavio je u četvrtak predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) Mihovil Dorčić, povodom odluke Draganje da će od iduće godine plivati za Katar.

Kod određivanje visine odštete trebalo bi voditi računa o svotama koje se spominju kod transfera, smatra Dorčić, napominjući da je odluka o nastupu na Olimpijskim igrama u Pekingu u isključivoj nagležmosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i da će se o tome trebati dogovoriti olimpijski odbori Katara i Hrvatske.

Hrvatski plivački savez izrazio je u današnjem priopćenju iskreno žaljenje zbog odluke Duje Draganje da prihvati državljanstvo Katara i zahvaljuje svima koji su ponudili pomoć u rješavanju statusa hrvatskog plivanja i Duje Draganje, a posebno Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatskom olimpijskom odboru.

Hrvatski plivački savez zahvaljuje se i Duji Draganji na svemu što je napravio za hrvatsko plivanje i šport, te ističe da će HPS s plivačkim klubovima nastaviti s radom na kontinuiranom uzdizanju hrvatskog plivanja.

"Želja nam je da s mladom generacijom plivača i plivačica dodatno podignemo kvalitetu hrvatskog plivanja, te da na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine imamo plivače koji će plivati s Draganjom u finalnim utrkama", stoji u priopćenju kojeg je potpisao glavni tajnik HPS-a Tomislav Karlo.

Jednog od najboljih svjetskih leđaša, europskog i svjetskog prvaka i rekordera, 29-godišnjeg Gordana Kožulja, na neki način je zatekla odluka Duje Draganje.

"To je sigurno veliki gubitak za hrvatsko plivanje. Talent kao Duje u svijetu se rađa svakih 10 godina, a u Hrvatskoj... Zna li se da je otišao najbolji hrvatski sportaš po svim anketama, gubitak je još veći. No, nadajmo se da ćemo ga prebroditi, da ćemo stvoriti neke nove, mlade plivače", izjavio je Kožulj.

Naš najbolji plivač Duje Draganja objavio je u srijedu da je prihvatio ponudu Plivačkog saveza Katara i da će oni biti od sljedeće godine njegovi sponzori.

Moja putovnica je već bila izvađena početkom kolovoza, ali i dalje u srcu sam se nadao da će se situacija promijeniti, međutim, ta moja nada je opet kao i u prijašnjim situacijama uništena, obrazložio je Draganja u priopćenju.

"Prestankom stipendije američkog Sveučilišta Berkeley znao sam da nastaju veliki problemi. Ostanak u vrhunskom plivanju i postizanje onih ciljeva kojima ja stremim zahtijevaju velika financijska sredstva i nastavak rada s mojim američkim trenerom.

Pokušaji da u Hrvatskoj nađem sponzora koji bi mi pomogli, nisu uspjeli. Osobno sam kontaktirao najveće hrvatske firme, ali odgovor je uvijek bio negativan. Bez podrške moje obitelji koja je imala mogućnost i uvijek bila iza mene, ja se danas u ovakvoj situaciji uopće ne bih ni nalazio.

Katar s druge strane otvara nove izazove. Uz jedinstvenu financijsku podršku tu je još uzbudljivije okupljanje nekoliko plivača iz svjetskog vrha s ciljem da se suprotstavimo velikim plivačkim izazovima a i samom statusu plivačkog sporta. Biti sudionikom toga novog 'vala', u mom sportu do sada nezabilježenog, za mene osobno je veliki motiv i čast", ističe Draganja, zahvaljujući se svim dobronamjernim ljudima i svom klubu Primorje Erste banci čijim će članom ostati i za koji će i dalje nastupati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙