FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 13 sati

ZAGREB, 1. prosinca 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 13 sati:
ZAGREB, 1. prosinca 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 13 sati:

ZAGREB/BRATISLAVA - Današnjim ždrijebom odlučeno je da će finalni dvoboj Davis Cupa između Slovačke i Hrvatske, koji se igra u Bratislavi od 2. do 4. prosinca, otvoriti najbolji hrvatki tenisač Ivan Ljubičić i drugi slovački reket 23-godišnji Karol Beck. Iako u Davis Cupu nema favorita, nadamo se da će Hrvatska nakon sutrašnjeg prvog meča voditi sa 1-0. Najveća garancija za to su ovogodišnje Ljubičićeve igre u Davis Cupu (nije izgubio niti jedan meč), te na ATP Touru. Ljubičić je dosad tri puta igrao protiv Becka, i ima dvije pobjede. Njihov posljednji susret dogodio se ove godine u Milanu, a Ljubičić je slavio sa 6-7, 6-0, 6-2. Nakon Ljubičića i Becka na teren izlaze najbolji slovački igrač 27-godišnji Dominik Hrbaty i Mario Ančić. Iako mu je ovo bila najbolja godina u karijeri, Ančić se ove sezone nije iskazao u Davis Cupu. Od četiri pojedinačna meča u Davis Cupu dobio je samo jedan, protiv Rumunja Hanescua. Bio je to susret koji nije odlučiovao o ničemu, budući da je Hrvatska u tom trenutku već vodila 3-1 protiv Rumunjske. No, veseli činjenica da Ančić ima pozitivan omjer protiv Hrbatya. U dosadašnjih pet susreta Ančić je slavio tri puta, s tim da su sva tri posljednja meča pripala hrvatskom igraču. Posljednji puta susreli su se ove godine u Marseilleu, a Ančić je pobijedio sa 6-3, 7-5. Po mnogima ključni meč finala bit će subotnji ogled parova, u kojem će Ljubičić i Ančić igrati protiv Karola Becka i Michala Mertinaka. Oba para nisu dosad izgubila niti jedam meč u Davis Cupu. Ljubo i Ančić imaju omjer 4-0, a Beck i Mertinak 3-0.

ZAGREB/BRATISLAVA - Raspored mečeva u finalu Davis Cup dvoboja između Slovačke i Hrvatske (od 2. do 4. prosinca):

PETAK -

Karol Beck (Slk) - Ivan Ljubičić (Hrv)

Dominik Hrbaty (Slk) - Mario Ančić (Hrv)

SUBOTA -

Karol Beck/Michal Mertinak (Slk) - Mario Ančić/Ivan Ljubičić (Hrv)

NEDJELJA -

Dominik Hrbaty (Slk) - Ivan Ljubičić (Hrv)

Karol Beck (Slk) - Mario Ančić (Hrv)

ZAGREB - Hrvatski plivački aavez (HPS) poslao je danas pripćenje u kojem "iskreno žali zbog odluke Duje Draganje da prihvati državljanstvo Katara". "Ovim putem htjeli bi se zahvaliti svima koji su ponudili pomoć u rješavanju statusa hrvatskog plivanja i Duje Draganje, a posebno Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, na čelu s ministrom Draganom Primorcem, Hrvatskom olimpijskom odboru i osobno predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši. Isto tako, zahvaljujemo se Duji Draganji na svemu što je napravio za hrvatsko plivanje i hrvatski šport, a u njegovoj daljnjoj sportskoj karijeri želimo mu puno uspjeha", stoji u priopćenju kojeg je potpisao glavni tajnik HPS-a Tomislav Karlo.

ZAGREB -Plivački savez Katara do sada nije kontaktirao s nama, a ako žele da Duje Draganja pliva za njih na Azijskim igrama trebali bi još ove godine od nas dobiti suglasnost koju ćemo im dati uz odgovarajuću odštetu, izjavio je danas, povodom odluke našeg najboljeg plivača Duje Draganje da će od iduće godine plivati za Katar, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) Mihovil Dorčić. Po njegovim riječima kod određivanje visina odštete trebalo bi voditi računa o svotama koje se spominju kod transfera, smatra Dorčić, napominjući da je odluka o nastupu na Olimpijskim igrama u Pekingu u isključivoj nadležnosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i da će se o tome trebati dogovoriti olimpijski odbori Katara i Hrvatske.

BEČ - Povremeni hrvatski reprezentativac Mario Bazina (30), koji igra za GAK iz Graza, proglašen je za najboljeg nogometaša u Austriji u 2005. godini. U anketi, koju organizira austrijska novinska agencija APA, sudjelovalo je deset trenera austrijskih prvoligaških klubova. Bazina je u anketi dobio 36 bodova, na drugom mjestu je veznjak Rapida Steffen Hofmann (12 bodova), koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg nogometaša Austrije, a treći je Rene Aufhauser iz Salzburga (7 bodova). Bazina je u GAK-u od 2001. godine. Prošle sezone s GAK-om je bio viceprvak Austrije, postigavši 19 golova (od čega 15 u prvenstvu). U ovoj sezoni Bazina je vodeći strijelac austrijske lige, sa deset pogodaka. Bazina je peti stranac koji je proglašen za najboljeg nogometaša u Austrije u anketi APA-e, koja traje od 1984. Tu je nagradu čak tri puta primio Ivica Vastić (1995., 1998., 1999.), koji uz hrvatsko, ima i austrijsko državljanstvo.

NEW YORK - Rezultati košarkaške NBA lige:

Atlanta Hawks - Miami Heat 74:96

Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 66:92

Washington Wizards - Portland TrailBlazers 96:89

Cleveland Cavaliers - L.A. Clippers 112:105 (produžetak)

New York Knicks - Chicago Bulls 109:101

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 110:103

New Jersey Nets - Detroit Pistons 83:93

(Planinić - 2 koša, 1 skok, 1 asistencija)

Phoenix Suns - Indiana Pacers 109:91

Denver Nuggets - New Orleans Hornets 95:102

Seattle Supersonics - Charlotte Bobcats 104:94

Golden State Warriors - Sacramento Kings 113:106

NEW YORK - Rezultati hokejaške NHL lige:

Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 2:1

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 2:1

Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets 2:3 (kazneni udarci)

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 3:2

Dallas Stars - San Jose Sharks 4:1

Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 5:2

(Joe Šakić - 1 pogodak i 1 asistencija za Colorado)

Anaheim Mighty Ducks - Phoenix Coyotes 6:1

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙