FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić telefonski razgovarao s češkim predsjednikom

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić razgovarao je telefonski u četvrtak ujutro spredsjednikom Češke Republike Vaclavom Klausom u sklopu ustaljeneprakse kontakata sa stranim državnicima koja se odvija kroz osobnesusrete i telefonske razgovore, priopćio je Ured predsjednika.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić razgovarao je telefonski u četvrtak ujutro s predsjednikom Češke Republike Vaclavom Klausom u sklopu ustaljene prakse kontakata sa stranim državnicima koja se odvija kroz osobne susrete i telefonske razgovore, priopćio je Ured predsjednika.

U razgovoru s češkim predsjednikom bilo je riječi i o sporazumu što ga je Hrvatska vlada pripremila s Austrijom, te o pogledima predsjednika Mesića na taj sporazum koje je on iznio javnosti u televizijskom obraćanju 28. studenoga, navodi se u priopćenju.

Češki predsjednik izjavio je kako je bio "neugodno iznenađen" informacijom o spomenutom sporazumu, te da u potpunosti podupire stajališta što ih je predsjednik Mesić iznio u svojem obraćanju naciji. "Takav sporazum bio bi veliki presedan", rekao je predsjednik Klaus dodajući kako Češka Republika iz vlastitog iskustva dobro poznaje problematiku o kojoj je riječ, stoji u priopćenju.

Češki predsjednik je u zaključku razgovora izrazio nadu da će predsjednika Mesića u doglednoj budućnosti moći pozdraviti u Češkoj Republici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙