FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodaju se originalna slova s brda iznad Los Angelesa

LOS ANGELES, 30. studenog 2005. (Hina) - Jedan je američki kolekcionarna internetu objavio da prodaje originalna slova koja čine riječ"Holywood" a koja su iznad Los Angelesa postavljena 1923. godine, tezamijenjena istim takvima nakon što je original potpuno oronuo.
LOS ANGELES, 30. studenog 2005. (Hina) - Jedan je američki kolekcionar na internetu objavio da prodaje originalna slova koja čine riječ "Holywood" a koja su iznad Los Angelesa postavljena 1923. godine, te zamijenjena istim takvima nakon što je original potpuno oronuo.

Početna cijena slova na portalu eBay.com od 0.01 dolara narasla je u roku od dva dana na cijenu od 82.099 dolara, koja vlasnika Dana Blissa ne zadovoljava, jer želi, kako je rekao, postići cijenu od 200.00 dolara.

Bliss je neka slova već dao izrezati, s namjerom da ih po komadu prodaje od 500 do 800 dolara. "Odlučio sam ipak prodati sve, a prodajem 97 posto onoga što sam u početku imao", kazao je.

Slova koja tvore riječ "Hollywood" na visini od 500 metara iznad Los Angelesa poznata su diljem svijeta.

Ona su u početku predstavljala reklamu za projekt nekretnina "Hollywoodland". Nakon rata, četiri su zadnja slova uklonjena, no zbog neodržavanja su dosegla visok stupanj oronulosti.

Zvijezde iz svijeta spektakla kao što je hard rock pjevač Alice Cooper i raspjevani kauboj Gene Autry financirali su rekonstrukciju slova 1978. godine. Visoka 13,7 i široka 11 metara slova koja danas stoje iznad Los Angelesa su od početka ovog mjeseca u postupku restauracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙