FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amerikanac traži promjenu naziva ulice Dick Street

LOS ANGELES, 24. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Amerikanac MichaelFisk bori se za promjenu naziva ulice, a ona u kojoj živi zove se nimanje ni više nego Dicks Street (dick - kolokvijalni izraz za muškispolni organ).
LOS ANGELES, 24. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Amerikanac Michael Fisk bori se za promjenu naziva ulice, a ona u kojoj živi zove se ni manje ni više nego Dicks Street (dick - kolokvijalni izraz za muški spolni organ).

Fisk, koji živi u predgrađu Los Angelesa West Hollywood, pošao je u gradsku vijećnicu zatražiti promjenu naziva ulice, čije je značenje u svakodnevnom govoru, smatra on, uvredljivo za ljude koji u njoj stanuju.

"Gnjavimo se s tim otkad smo se doselili prije četiri godine", kaže Fisk. "To je ponižavajuće i nešto se mora promijeniti. Znam da je to ujedno i muško ime, no neke riječi imaju više značenja, a ova svakako", rekao je Fisk.

Ulica se nalazi u predgrađu u kojem sve ulice nose nazive po vlastitim imenima, primjerice Keith i Norma.

Fisk, koji je potpise za peticiju prikupio od preko polovice stanovnika Dick Streeta, naišao je na slabo razumjevanje gradskih vlasti koje kažu da bi promjena naziva ulice iziskivala previše posla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙