FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks razgovarao s Ahernom o EU i parlamentarnoj suradnji

ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks primio je u utorak u službeni posjet predsjednika irskevlade Bertija Aherna s kojim je razgovarao o priključenju RH Europskojuniji i mogućnostima širenja parlamentarne suradnje, priopćio je Uredpredsjednika Sabora.
ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u utorak u službeni posjet predsjednika irske vlade Bertija Aherna s kojim je razgovarao o priključenju RH Europskoj uniji i mogućnostima širenja parlamentarne suradnje, priopćio je Ured predsjednika Sabora.

Irska snažno i otvoreno podržava Hrvatsku na putu prema punopravnom članstvu u EU, te joj je dosad uvijek izražavala potporu u svim fazama priključenja Europskoj uniji kao i spremnost da pomogne savjetima na temelju vlastitih iskustava tijekom pregovora s EU-om, navodi se u priopćenju.

Premijer Ahern pohvalio je Hrvatsku zbog napretka ostvarenog u političkim i gospodarskim reformama kazavši kako je usklađivanje nacionalnog zakonodavstva s europskim golemi izazov za svaki parlament.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks je sa zadovoljstvom rekao da su hrvatsko-irski odnosi na zavidnoj razini, uključujući i parlamentarnu suradnju, te je, s obzirom na dugogodišnje irsko iskustvo u području poljoprivrede u okviru EU, podržao mogućnost da u službeni posjet Republici Hrvatskoj dođe predsjednik Odbora za poljoprivredu i hranu irskog parlamenta Johnny Brady, kako bi, u sklopu priprema RH za pregovore s EU-om, hrvatskim zastupnicima prenio irska iskustva, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙