FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 29. studenoga

ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događajaza utorak, 29. studenoga.
ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za utorak, 29. studenoga.

ZAGREB - Irski premijer Bertie Ahern boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj na poziv svojeg domaćina, predsjednika Vlade RH Ive Sanadera, s kojim će, kako se očekuje, razgovarati o početku pregovora Hrvatske i Europske unije te o tome koliko Irska Hrvatskoj može pomoći u približavanju Uniji. Ahern će se sastati sa Sanaderom u 10,00 sati, Trg Sv. Marka 2, a izjave za novinare predviđene su za 10,45 sati. Također će razgovarati s predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom (11,20 sati, Banska soba, Trg Sv. Marka 6-7) i predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem (11,45 sati, Ured predsjednika RH).

ZAGREB - Posjet predsjednika Vlade Republike Makedonije Vlade Bučkovskog, koji će se sastati s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom (zgrada Vlade, Markov trg 2, 11 sati)

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primit će Jacquesa Forstera, potpredsjednika Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC), u 10,30 sati u Uredu predsjednika.

LONDON - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovat će u utorak kasno poslijepodne u dvodnevni posjet Londonu gdje će održati predavanje u uglednome debatnom klubu i sastati se s predsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj, te s gradonačelnikom londonskog Cityja, najvećeg europskog financijskog središta. Mesić je već službeno posjetio Veliku Britaniju 2001. godine, a ovogodišnji boravak u Londonu prvenstveno će biti gospodarskog karaktera.

BRUXELLES - Počinje druga faza screeninga za poglavlje javnih nabava. To je poglavlje za screening otvoreno 6. studenog, a na drugom bilateralnom sastanku hrvatski predstavnici će prezentirati u čemu se hrvatsko zakonodavstvo na tom području razlikuje od europskog. Europska unija ima detaljna pravila koja se odnose na javne nabave, a koja će i Hrvatska trebati usvojiti te uspostaviti specijalizirana tijela zadužena za provedbu tih pravila.

SARAJEVO - Konferencija "Dayton - deset godina poslije: rješavanje sukoba i perspektive suradnje" u organizaciji sveučilišta u Sarajevu i Kopru, na kojoj će u svojstvu predsjedatelja OESS-a sudjelovati slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel

DEN HAAG - U postupku Haškog suda (ICTY) protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića bit će održana rasprava o prijedlogu raspravnog vijeća da se postupak po optužnici za ratne zločina na Kosovu razdvoji od onih po optužnicama za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, kako bi se u situaciji kada pogoršano zdravstveno stanje optuženog ugrožava daljnje odvijanje suđenja, omogućilo zaključenje postupka i donošenje presude u onom dijelu optužnice u kojem je izvođenje dokaza gotovo dovršeno.

WASHINGTON - Posjet novog njemačkog ministra vanjskih poslova Franka-Waltera Steinmeiera. On će se sastati s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice.

LONDON - Međunarodno tajništvo Amnesty Internationala trebalo bi objaviti izvještaj o prijetnjama i napadima na aktiviste i borce za ljudska prava u Srbiji i Crnoj Gori.

LJUBLJANA - Slovensko ministarstvo vanjskih poslova održat će konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti pojedinosti u vezi s održavanjem sastanka Vijeća ministara OESS-a kojim Slovenija zaključuje predsjedavanje tom organizacijom.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Srđan Baković

Tel: +385 1 4808 645

Fax: +385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙