FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu, 12. studenog

ZAGREB, 12. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za subotu, 12. studenog.
ZAGREB, 12. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu, 12. studenog.

SOPRON - Hrvatski Predsjednik Stjepan Mesić putuje u mađarski grad Sopron gdje će sudjelovati na tradicionalnim Danima Hrvata u Mađarskoj. Ta se manifestacija hrvatske nacionalne zajednice održava šesti put, a ove je godine domaćin grad Sopron blizu austrijske granice. Već tradicionalno na svečanost kao gost dolazi mađarski predsjednik, pa će se Mesić tom prigodom susresti sa svojim kolegom Laszlom Solymom.

BRUXELLES - Čelnici vodećih političkih stranaka u BiH prvi će put nakon Daytona razgovarati o promjeni Ustava. Mirovni sporazum potpisan u američkom Daytonu okončao je rat u BiH i omogućio stvaranje dvaju entiteta, Republike Srpske (RS) i Federacije BiH.

LJUBLJANA - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek posjetit će Kosovo. Drnovšek je nedavno predložio inicijativu o rješenju budućeg statusa Kosova, nakon čega je Beograd otkazao Drnovšekov posjet planiran ranije za početak ovoga mjeseca, a slovenski predsjednik je zato odgodio svoj posjet Prištini. Drnovšek će se tijekom boravka na Kosovu susresti s kosovskim predsjednikom Ibrahimom Rugovom.

BERLIN - Službeno predstavljanje koalicijskog ugovora između Demokršćanske unije (CDU/CSU) i Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD).

DŽEDA - Američka državna tajnica Condoleezza Rice dolazi u Saudijsku Arabiju. Sa saudijskim predstavnicima razgovarat će o potpori demokratskim reformama i ratu protiv terorizma.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Damir Margetić

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Maša Taušan

Navečer: Domagoj Janković

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙