FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska liječnička komora nezadovoljna proračunskim sredstvima za zdravstvo

ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska liječnička komora (HLK)priopćila je danas da je predloženi iznos sredstava za zdravstvo udržavnom proračunu za 2006. vrlo nepovoljan, kako za pacijente tako iza liječnike.
ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska liječnička komora (HLK) priopćila je danas da je predloženi iznos sredstava za zdravstvo u državnom proračunu za 2006. vrlo nepovoljan, kako za pacijente tako i za liječnike.

Planirana sredstva neće omogućiti pružanje sadašnje razine zdravstvene zaštite pa će se pacijenti naći u još nepovoljnijem položaju nego do sada, kaže se u priopćenju Vijeća HLK-a.

Pacijenti neće dobiti zadovoljavajuću zdravstvenu zaštitu, a liječnici će se ponovno naći između dvije vatre - opsega prava pacijenata i količine predviđenog novca za zdravstvo.

Predsjednik HLK-a Hrvoje Minigo na tu je opasnost upozorio ministra zdravstva i socijalne skrbi Nevena Ljubičića i saborske zastupnike na sjednici saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo, stoji u priopćenju.

Na sjednici Vijeća HLK-a, na kojoj je izraženo nezadovoljstvo proračunom, sudjelovali su predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora Hrvoje Šobat i predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić, koji su podržali stajališta Vijeća Komore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙