FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene kino karata u Hrvatskoj među jeftinijima u Europi

ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Cijene subotnjih kino karata uHrvatskoj među jeftnijima su u Europi, no sa prosječnom cijenom od3,92 eura za jednu kartu, među skupljima su u regiji, pokazujurezultati istraživanja cijena karata u multiplex kinima u 25 europskihglavnih gradova koje je provela slovačka podružnica tvrtke GfK.
ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Cijene subotnjih kino karata u Hrvatskoj među jeftnijima su u Europi, no sa prosječnom cijenom od 3,92 eura za jednu kartu, među skupljima su u regiji, pokazuju rezultati istraživanja cijena karata u multiplex kinima u 25 europskih glavnih gradova koje je provela slovačka podružnica tvrtke GfK.

U regiji, najskuplju cijenu kino karte subotom uvečer plaćaju stanovnici Ljubljane, 4,60 eura, dok je najeftinija kino kartu u Sarajeva, 2,29 eura, što je ujedno najjeftinije u Europi, navodi se u istraživanju Euro Scan projekt, koje je, poslije cijena kave, sada bilo usmjereno na cijene kino karata.

Kao baza za uspoređivanje uzeta je cijena karte bez popusta kupljene subotom navečer u slovačkim kinima koja iznosi 4,34 eura.

Najskuplju cijenu kino karte plaćaju stanovnici švicarskog glavnog grada Berna i ona iznosi 11,02 eura i dva i pol puta je veća nego ona koja plaćaju stanovnici Bratislave.

Također, stanovnici nordijskih zemalja plaćaju znatno veće cijene kino karata, primjerice Norvežani 10,87 eura, a Finci 10 eura.

Rezultati istraživanja pokazuju da je prosječna cijena kino karte u promatranim zemljama oko 6,3 eura, ali pokazuju i značajne razlike u cijenama kino karata na zapadu i istoku Europe koje odgovaraju kupovnoj moći stanovništva.

Dodaje se da su multiplex kina popularno odredište za zabavu među posjetiteljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙