FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trojica mladića iz Poreča osumnjičeni za ubojstvo Britanca

PULA, 26. studenog 2005. (Hina) - Trojica mladića iz Poreča i to M.R.(24), M.B. (27) te A.K.(22) osumnjičeni su za ubojstvo 30-godišnjegabritanskog državljanina Petera Antonyja Rushtona u noći 15. listopada,izvijestili su načelnik istarske Policijske uprave Loris Kozlevac tenačelnik njezina Sektora Kriminalističke policije Dragutin Cestar nadanašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Puli.
PULA, 26. studenog 2005. (Hina) - Trojica mladića iz Poreča i to M.R. (24), M.B. (27) te A.K.(22) osumnjičeni su za ubojstvo 30-godišnjega britanskog državljanina Petera Antonyja Rushtona u noći 15. listopada, izvijestili su načelnik istarske Policijske uprave Loris Kozlevac te načelnik njezina Sektora Kriminalističke policije Dragutin Cestar na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Puli.

Po riječima načelnika Kozlevca, maloljetni P.R. (17), koji se preksinoć saslušan u porečkoj policijskoj postaji, najvjerojatnije će biti svjedok u daljnjem postupku.

Trojica osumnjičenih mladića su u kafiću "CD" na Obali maršala Tita u Poreču upoznali britanskoga državljanina Rushotona, koji je u Poreč doputovao sa skupinom britanskih turista i odsjeo u hotelu "Pical". U tom su kafiću sva četvorica konzumirala alkohol, nakon čega su kupili bocu žestokog pića i nastavili se družiti na ribarskome brodu, privezanom u gradskoj luci, u vlasništvu oca M.B. U jednom trenutku, kako je novinare izvijestio načelnik Cestar, oni su posvađali, a zatim i potukli. Mladići iz Poreča nekoliko su puta udarili Britanca, koji je pao na palubu, gdje su ga nastavili udarati.

Zatim su isplovili iz luke te su s Britanca na udaljenosti oko tri nautičke milje od obale skinuli odjeću, vezali ga konopom s utegom i živog ga bacili u more. Prije toga uzeli su mu lisnicu i zlatni lančić, a nakon povratka u porečku luku odjeću su mu bacili u kontejner.

Načelnik Sektora Krim-policije Dragutin Cestar istaknuo je novinarima kako je policija sada sigurna da je u moru nedaleko od Poreča 8. studenoga pronađeno truplo Petera Antonyja Rushtona, iako se tada tvrdilo da nije riječ o britanskome turistu.

Identifikacija traje, a u suradnji s britanskom policijom posredstvom Interpola istarska će policija zatražiti DNK-uzorke majke i sestre ubijenoga Rushtona.

Načelnik istarske policije Loris Kozlevac izvijestio je novinare da su M.R. i A.K. u petak kasno navečer privedeni u istražni centar Županijskoga suda u Puli, a M.B. je već u pritvoru zbog počinjenoga kažnjivog djela zlouporabe opojnih droga. Po njegovim riječima, sva su trojica osumnjičenika tijekom kriminalističke obrade uglavnom priznali ubojstvo. Protiv njih će se podići kaznena prijava za teško ubojstvo počinjeno na osobito okrutan način i iz koristoljublja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙