FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska će predsjedati Regionalnom komisijom Svjetske turističke organizacije za Europu

ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska je danas na 16. sjedniciGlavne skupštine Svjetske turističke organizacije (WTO) u Senegaluizabrana za predsjedateljicu Regionalnom komisijom za Europu (CEU),kojom je dosad četrnaest godina predsjedala Švicarska, priopćilo jedanas Ministarstvo pomorstva, prometa i veza.
ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska je danas na 16. sjednici Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije (WTO) u Senegalu izabrana za predsjedateljicu Regionalnom komisijom za Europu (CEU), kojom je dosad četrnaest godina predsjedala Švicarska, priopćilo je danas Ministarstvo pomorstva, prometa i veza.

Protukandidat Hrvatskoj za dvogodišnje predsjedanje CEU-om bila je Ruska Federacija. Na Glavnoj skupštini WTO-a u senegalskome glavnom gradu Dakru hrvatsko izaslanstvo vodio je državni tajnik za turizam Zdenko Mičić.

Sjednice Glavne skupštine WTO-a održavaju se svake dvije godine, a prije njih održavaju se sjednice Regionalnih komisija zemalja članica i Izvršnog vijeća WTO-a, čiji je Hrvatska član od godine 2003.

Sljedeća sjednice CEU-a, kojem će predsjedati Hrvatska, bit će u Kazahstanu.

Kako ističe Ministarstvo, izbor Hrvatske veliko je priznanje i potvrda dobrih turističkih rezultata postignutih ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙