FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Tri razbojstva, šest provala u domove

ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Na zagrebačkom području jučer su sedogodila tri razbojstva i sedam provala u domove, pri čemu surazbojnici, neki od njih naoružani pištoljima, pobjegli s višedesetaka tisuća kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija.
ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Na zagrebačkom području jučer su se dogodila tri razbojstva i sedam provala u domove, pri čemu su razbojnici, neki od njih naoružani pištoljima, pobjegli s više desetaka tisuća kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Maskirani i naoružani razbojnik opljačkao je jučer oko 11 sati benzinsku postaju u Držićevoj ulici. Prijeteći pištoljem naredio je trojici zaposlenika da legnu na pod, a četvrtog je prisilio da mu da preda novac, nakon čega je pobjegao s nekoliko desetaka tisuća kuna.

S plijenom od 1500 kuna iz prodavaonice u Dubravi sinoć su pobjegla dvojica naoružanih i maskiranih razbojnika nakon što su prisilili tri prodavačice da im daju novac.

Među razbojničkim metama jučer je bila i sportska kladionica. Nepoznati muškarac ušao je nešto prije 20 sati u kladionicu na Črnomercu, a nakon što je razgledao ponude, verbalnim prijetnjama natjerao je zaposlenicu da mu preda novac te je pobjegao s 1000 kuna.

Jučer se dogodio i jedan pokušaj razbojstva. Nepoznati muškarac ušao je u kiosk i od prodavačice zatražio novac prijeteći joj kuhinjskim nožem. No, ona je razbojnika poprskala sprejem pa je pobjegao.

U sedam provala u domove lopovi su ukrali nekoliko desetaka tisuća kuna, fotoaparat, nakit i karticu žiroračuna.

Po policijskim podacima, u prvih deset mjeseci ove godine na zagrebačkom području dogodilo se više od 750 razbojstava, što je 115 manje nego u istom razdoblju lani.

Čak 256 razbojstava dogodilo se u novčarskim ustanovama, a razriješeno ih je 96. Prošle se godine u takvim ustanovama dogodilo 335 razbojstava.

Najveći je porast razbojstava kad je riječ o pljačkama banaka. Prošle ih je godine opljačkano šest, a samo u prvih deset mjeseci ove godine 15. U 1062 prošlogodišnja razbojstva razbojnici su vatreno oružje uporabili u devet slučajeva, a u 750 razbojstava ove godine u pet slučajeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙