FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tounje: općinski načelnik umanjivao račune komunalne nakande svojim sumještanima

KARLOVAC, 25. studenog 2005. (Hina) - Zbog osnovane sumnje da jepočinio kažnjivo djelo zlouporabe položaja i ovlasti, jer je sumještanima umanjivao račune komunalne naknade od siječnja 2003. doovog mjeseca, oštetivši općinski proračun za 217.156 kuna, kazneno jeprijavljen načelnik općine Tounje, priopćila je karlovačka PU kojanavodi samo da je riječ o 43-godišnjaku iz Tounja.
KARLOVAC, 25. studenog 2005. (Hina) - Zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo zlouporabe položaja i ovlasti, jer je sumještanima umanjivao račune komunalne naknade od siječnja 2003. do ovog mjeseca, oštetivši općinski proračun za 217.156 kuna, kazneno je prijavljen načelnik općine Tounje, priopćila je karlovačka PU koja navodi samo da je riječ o 43-godišnjaku iz Tounja.

U priopćenju se ne navodi ni broj obveznika kojima se pogodovalo, a rečeno je da je riječ i o fizičkim i o pravnim osobama.

Općinski nezavisni vijećnik Ivica Sopek, do 2002. općinski načelnik u dva mandata, kaže da se kaznena prijava odnosi na sadašnjeg načelnika Nikolu Brletića (HDZ), te da je upravo on s još trojicom nezavisnih vijećnika prijavio slučaj Ministarstvu financija.

"Načelnik Brletić namjerno ne poštuje odluku Općinskog vijeća, donesenu gotovo prije tri godine, kojom je komunalna naknada trebala biti podignuta za trideset posto", kaže Sopek. Uz to tvrdi da je protiv Brletića do sada podneseno više desetaka prijava različitiim ustanovama i tijelima, primjerice za "nepoštivanje zakona o komunalnom poslovanju, zakona o gradnji i gradnju bez građevne dozvole, za nepoštivanje sudskih presuda i slično".

"Mislio sam da je HDZ toliko moćan da štiti svog načelnika pa mi je drago da je Državna revizija, a sada i policija, napokon obradila jednu od prijava i dostavila ju Općinskom državnom odvjetništvu", rekao je Sopek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙