FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albert Papo osumnjičen za višemilijunsku utaju poreza u "Buldogu"

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Poznati zagrebački ugostiteljAlbert Papo osumnjičen je da je kao vlasnik popularnog kafića "Buldog"sedam godina varao državu lažno prikazujući ostvareni promet teoštetio državni proračun za više od 4,5 milijuna kuna, a sebi idvojici pomagača priskrbio 800 tisuća kuna.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Poznati zagrebački ugostitelj Albert Papo osumnjičen je da je kao vlasnik popularnog kafića "Buldog" sedam godina varao državu lažno prikazujući ostvareni promet te oštetio državni proračun za više od 4,5 milijuna kuna, a sebi i dvojici pomagača priskrbio 800 tisuća kuna.

Ne otkrivajući identitet trojice osumnjičenih, zagrebačka policija danas je izvijestila da se višemilijunska porezna prijevara u kafiću "Buldog" u Bogovićevoj ulici dogodila od siječnja 1995. do kraja 2002. Načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec naknadno je ipak potvrdio da je jedan od osumnjičenih Papo.

U policiji tvrde da je 59-godišnji Papo, u dogovoru s 39-godišnjim direktorom kafića Vlatkom D. i 30-godišnjim konobarom, u "Buldogu" ispostavljao račune samo u jednom primjerku, čime je prekršio Zakon o PDV-u.

Gosti kafića sa zagrebačke "špice" nisu ni slutili da njihovi domaćini, kako tvrdi policija, varaju državu. Sumnja se da su državni proračun oštetili za 4,7 milijuna kuna jer u sedmogodišnjem razdoblju u poslovnim knjigama nisu iskazali stvarni promet, prihod i rashod te su tako umanjivali porez na dobit i PDV. Neuplaćivanjem tih obveza u svoj su džep, kaže policija, stavili gotovo 800 tisuća kuna.

Trojac je kriminalistički obrađen zbog sumnje da su počinili kaznena djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i zloporabe položaja i ovlasti. Protiv njih podneseno je posebno izvješće Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK).

Prema ranijem pisanju tiska, utaju poreza već je sredinom 2003. otkrila porezna kontrola, a u "Buldogu" su državu navodno varali tako što bi nakon završetka rada u kompjutorskim kasama stornirali promet kojim se umanjivao prihod, odnosno porez na dobit i PDV, a indirektno i porez na dohodak. Albert Papo te je optužbe tada odbacio kao smiješne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙