FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladimir Šeks primio Vojislava Koštunicu

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks primio je u srijedu predsjednika vlade Republike SrbijeVojislava Koštunicu, koji boravi u posjetu Zagreb, priopćeno je izUreda predsjednika Sabora.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u srijedu predsjednika vlade Republike Srbije Vojislava Koštunicu, koji boravi u posjetu Zagreb, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Predsjednik Hrvatskog sabora čestitao je Koštunici na početku pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju između SCG i EU-a naglasivši kako je i u hrvatskom interesu da se zemlje u regiji što brže integriraju u EU čime bi se ostvarila puna stabilizacija i napredak ovih prostora, prema priopćenju iz Ureda predsjednika Sabora.

U razgovoru je, nastavlja se u priopćenju, istaknuto da su odnosi između Hrvatske i Srbije ključni za sve bitne političke događaje u ovom području, a u tijesnoj vezi s time je odnos prema nacionalnim manjinama, srpskoj u Hrvatskoj, te hrvatskoj u Srbiji i Crnoj Gori.

Predsjednik Sabora je rekao da potpisani Sporazum o zaštiti manjina predstavlja zaista pravi povijesni iskorak u odnosima između dviju zemalja, ali i da težište mora biti na njegovoj punoj provedbi. Zaključeno je da su položaj hrvatske manjine u Srbiji te srpske manjine u Hrvatskoj u međuovisnom odnosu, te da treba ubrzati rješavanje svih problema koji su rezultat zajedničke povijesti.

Predsjednik Hrvatskog sabora i srbijanski premijer suglasno su zaključili da ukupnom poboljšanju bilateralnih odnosa pridonosi i suradnja na razini parlamenata koju treba intenzivirati.

Koštunica se u srijedu ujutro sastao sa svojim domaćinom hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, a tijekom poslijepodneva razgovarat će s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Koštunica je prvi srbijanski premijer koji posjećuje Hrvatsku nakon uspostave diplomatskih odnosa između dviju zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙