FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brazil: šest stranaca tjednima u zračnoj luci

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina/AFP) - Šest stranaca bez valjanihdokumenata danima borave u međunarodnoj zračnoj luci u Sao Paolu, ameđu njima je i 25-godišnji Indijac koji je tamo već više od mjesecdana, objavila je mjesna policija.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina/AFP) - Šest stranaca bez valjanih dokumenata danima borave u međunarodnoj zračnoj luci u Sao Paolu, a među njima je i 25-godišnji Indijac koji je tamo već više od mjesec dana, objavila je mjesna policija.

Sinsh je stigao 15. listopada, dvojica Kineza u listopadu, jedna Dominikanka 8. studenoga, a dvojica Bolivijanaca 14. studenoga i dijele prostoriju od 25 četvornih metara i dva WC-a, rekao je glasnogovornik policije.

Prostorija koju policija naziva "limb" ili "dvorana deportiranih" otvorena je u zračnoj luci Guarulhos kako putnici bez odgovarajućih dokumenata ne bi zakrčili zračnu luku.

Njihova situacija podsjeća na film "Terminal" koji je američki redatelj Steven Spielberg snimio 2004. U tom filmu emigrant iz istočne Europe (glumi ga Tom Hanks) mjesecima živi u zračnoj luci Kennedy u New Yorku jer mu putovnica više ne vrijedi nakon državnog udara u domovini, piše brazilski tisak.

Svi oni čekaju da im konzulati riješe problem kako bi ušli u Brazil ili se vratili u domovinu, rekao je glasnogovornik policije.

Prehrana tih putnika ide na trošak zrakoplovne kompanije kojom su putovali. "Indijac ima pravo na jedan obrok dnevno, a Dominikanka na tri", dodao je policajac.

"Problem Indijaca i Kineza je što su njihove zemlje velike i napučene pa konzulatima treba dosta vremena za provjeru identiteta", objasnio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙