FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG - Hrvatska 3-1

BEOGRAD/ZAGREB, 13. studenog 2005. (Hina) - U prvoj utakmici dodatnihkvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo za mlade nogometašeSrbija i Crna Gora je u Beogradu svladala Hrvatsku sa 3-1 (1-1).
BEOGRAD/ZAGREB, 13. studenog 2005. (Hina) - U prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo za mlade nogometaše Srbija i Crna Gora je u Beogradu svladala Hrvatsku sa 3-1 (1-1).

Pred 30.000 gledatelja na stadionu Marakana sudio je Stuchlik iz Austrije.

Strijelci: 1-0 Vučinić (3), 1-1 Da Silva (25), 2-1 Vučinić (51), 3-1 Vučinić (69).

Domaća reprezentacija utakmicu je završila s dva igrača manje, zbog drugog žutog kartona isključeni su Janković u 60. i Lazović u 76. minuti.

SCG: Stojković, Basta, Ivanović, Biševac, Tošić (od 74. Lomić), Janković, Krasić, Milijaš (od 64. Todorović), Vukčević, Lazović, Vučinić (od 80. Purović)

HRVATSKA: Vranjić, Vučko, Ćorluka, Vrdoljak (od 80. Benko), Pelaić, Vukojević, Marčić (od 86. Grgurović), Bodrušić, Modrić, Lakić (od 74. Tadić), Da Silva

Utakmica je počela vrlo loše za naše mlade igrače, prvi napad domaćina završio je pogotkom. Centaršut Jankovića neometan na 10-ak metara od naših vratiju glavom je dočekao Mirko Vučinić i preciznim udarcem svladao Vranjića.

Nakon primljenog pogotka naši mladi nogometaši pokazali su karakter i potpuno zagospodarili terenom. Redale su se izgledne prilike pred golom Srbije i Crne Gore, te je pritisak urodio plodom u 25. minuti. Tada je Eduardo Da Silva pogotkom okrunio odličnu akciju Modrića i Vukojevića.

Do kraja prvoga poluvremena Da Silva je bio nerješiv problem za domaćine koji su ga mogli zaustavljati samo prekršajima, te se očekivalo da će i u drugom poluvremenu hrvatska reprezentacija nastaviti s dominacijom. Nažalost, kao i na početku dvoboja domaći su uspjeli postići brzi pogodak. Napad hrvatske reprezentacije prekinut je na našoj polovici, uslijedilo je brzo dodavanje Krasića za Vučinića koji je rutinirano svladao Vranjića. Naš izbornik Aljoša Asanović smatrao je da su domaćini do lopte stigli zahvaljujući prekršaju, protestirao je kod suca Stuchlika koji ga je zato udaljio s klupe.

To kao da je obezglavilo naše mlade igrače. U drugom dijelu nisu bili niti sjena one momčadi iz prvoga dijela. Nije im pomoglo niti isključenje Jankovića u 60. minuti, niti u jednom trenutku nije se osjetio taj igrač više na terenu. Štoviše, u 69. minuti napadač talijanskog Leccea Vučinić je još jednom nadmudrio naše obrambene igrače i po treći put svladao Vranjića.

Kada je u 76. minuti zbog grubog prekršaja isključen i kapetan domaćih Danko Lazović činilo se da se iz Beograda može izvući povoljniji rezultat od minus dva, ali u čak 20 minuta (14 do 90. i šest u sudačkoj nadoknadi) s dva igrača više Hrvatska je uputila samo jedan udarac u okvir gola, i to Vukojevićev sa 25 metara.

Dobra vijest za našu reprezentaciju je ta što u uzvratu zbog kartona neće moći nastupiti gotovo svi najbolji igrači SCG-a - Lazović, Krasić, Vukčević - dok je Vučinić teren napustio zbog ozljede.

Uzvrat se igra u srijedu u Velikoj Gorici s početkom u 14 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙